Yes! Jag klarade matematik 2a!!!😎

Observera - det hÀr inlÀgget har flyttats frÄn en officiell blogg till ett arkiv.
LÀnkar saknas i varje inlÀgg och likasÄ Àr det med bilder. Om du har en viktig frÄga, lÀmna den i en kommentar pÄ den hÀr kontaktsidan. Eller följ den pÄ sociala medier

Feta magen syns och jag hoppar skitglatt i mjukisbyxor, men det skiter jag i. Jag fick ju fan godkÀnt i matematik 2a!!!
Ett mirakel har skett. Jag Àr godkÀnd i matematik 2a. Som jag har kÀmpat den hÀr vÄren. Slitit mitt hÄr, bildligt talat. Skrikit och brÄkat. Tjafs. En total berg och dalbana mellan total hopplöshet till enormt hÀftig och jag-Àr-vÀrldsbÀst kÀnsla. Men nu Àr det över och jag behöver inte göra mer matte pÄ ett bra tag.
IgĂ„r skrev jag nationella provet, och dagen innan övade jag fĂ€rdigt pĂ„ tvĂ„ gamla nationella prov. PĂ„ det frĂ„n 2015 sĂ„ gick det riktigt dĂ„ligt, kanske 9 totala poĂ€ng som bĂ€st, men första halvan skrev jag för typ 3 veckor sen eller nĂ„tt, vilket var lĂ„ngt innan jag hade lĂ€rt mig allt. Jag trodde jag kunde allt, men inte tillrĂ€ckligt. Sen dess kan jag det. Jag skrev dock andra halvan med extrem magvĂ€rk för att jag Ă„terigen Ă€tit en fiberrik frukost och lunch efter att jag Ă€tit ”som vanligt” alldeles för lĂ€nge. Det vill sĂ€ga fiberfattigt som fan och förmodligen alldeles för onyttigt ocksĂ„. Men jaja. Nu ska vi prata andra mirakel!
PÄ tisdagskvÀllen sÄ skrev jag och Henrik ett annat nationellt prov i matematik 2a för att öva. DÄ blev det frÄn hösten 2013 och dÄ gick det dÀremot skitbra. 19 E poÀng och 7 C poÀng utan att vi gjorde klart hela provet. DÄ kÀndes det bÀttre. Dagen efter, dÄ det var dags att skriva det riktiga nationella provet sÄ fick jag innan jag började skriva reda pÄ att jag blev godkÀnd i mitt omprov för modulprov 1 och det var en riktigt hÀrlig kÀnsla. Sen satt jag och skrev, tog min tid och blev klar efter ungefÀr 2 timmar och 45 minuter. Efter jag var klar sÄ pratade jag med lÀraren och bad honom att rÀtta mitt prov snarast möjligt. Orsaken till det var att planen frÄn början annars var att jag skulle skriva omprov i modulprov 2 idag (alltsÄ dagen efter nationella), men sÄ kom jag pÄ att om jag passerar grÀnsen för godkÀnt för hela kursen, vilket Àr runt 20 poÀng sÄ behövs ju inte nÄgot omprov. Det godkÀndes och lÀraren lovade att prioritera mitt prov.
Jag Äkte hem, kÀkade pizza och sÄg lite TV. Under tiden hade jag extrem Ängest och hela magen hade miljarder med fjÀrilar. Till sist fick jag nog och skrev till lÀraren och frÄgade hur det gick. Efter att jag hade skrivit sÄ sÄg jag att jag redan hade fÄtt svar och dÄ var svaret att jag fÄtt 22 poÀng pÄ nationella och att jag inte behöver skriva omprov imorgon. Jag hoppade och skuttade av glÀdje, kramade pÄ Henrik i sÀkert flera minuter eller nÄtt och grÀt en glÀdjetÄr. Sen ringde jag pÀronen som grattade mig flera gÄnger om.
Nu Ă€r det alltsĂ„ över. Det blir dock ”bara” betyg E, vilket betyder godkĂ€nt, men det Ă€r vad jag behövde. Visst, hade provet varit som det frĂ„n hösten 2013 sĂ„ hade det gĂ„tt bĂ€ttre, men huvudsaken har hela tiden varit att klara godkĂ€nt.
Det hÀr Àr verkligen vÀrt att fira, men frÄgan Àr hur? Min första spontana tanke Àr att gÄ direkt till Apple Store och köpa mig en iPhone 8 plus i vÀldigt förtjÀnad present, men jag vÀntar nog lite lÀngre. Vill ni veta mina tankar kring allt sÄnt, sÄ kan ni lÀsa mina gamla inlÀgg som jag har skrivit om integritet men Àven mitt senaste inlÀgg om det hÀr pÄ min engelska blogg. Jo, jag Àr lite smÄtt besatt av Apple just nu och det slutar inte. Jag har lÀrt mig leva med det, och det Àr bara att respektera, eller nÄtt. Kortfattat sÄ handlar hela grejen om Apple ocksÄ om att jag söker nÄn slags desperat stabilitet som jag inte riktigt haft de senaste Ären, men jag tror det kommer bli bÀttre med tiden.

%d bloggare gillar detta: