Ve och fasa – jag Ă€r en slarvig drulle đŸ˜±

Ok, jag visste vĂ€l detta redan, men nu i efterhand dĂ„ jag börjat gĂ„ igenom min tenta igen sĂ„ Ă€r jag skitskraj samtidigt som jag Ă€r lĂ€ttad och kĂ€nner massa andra grejer…

I mitt förra inlÀgg sÄ kÀnde jag ocksÄ tusen olika kÀnslor och var allmÀnt förbannad över att det hade gÄtt sÄ dÄligt som det gick igen. Dock nÀr jag kom hem pÄ kvÀllen och började gÄ igenom tentan sÄ upptÀckte jag alla mina slarvfel och det var inte lite fel jag hade gjort. Det var inte konstigt alls att jag bara fick ett poÀng pÄ hela tentan. Smisk pÄ fingrarna till mig, eller nÄtt. Jag tar det. Jag förtjÀnar det. Fy fan!

Den skrÀmmande biten som jag inte lÀr slÀppa i första taget Àr att nÀr jag satt och skrev tentan sÄ tyckte jag att jag var sÄ noggrann jag bara kunde bli. Jag tyckte att jag skrev ner allt, att jag tolkade formlerna rÀtt och att jag inte missade nÄgra viktiga steg. I verkligheten sÄ gjorde jag typ helt tvÀrtom. Nu har jag gÄtt igenom nÀstan hela tentan, och tro det eller ej, men jag har lyckats fÄ rÀtt svar pÄ alla mina uppgifter. Hur dÄ? Jo, genom att följa formlerna och stegen till 100%. Vissa frÄgor har dock tagit lÄng tid att förstÄ, men jag ska plugga igenom vissa kapitel som jag kÀnner att jag behöver sÄ jag vet mer hur allt funkar inför nÀsta omtenta.

Jag mÄste ha fÄtt nÄtt totalt hjÀrnslÀpp nÀr jag satt och skrev tentan den 4 juni, men nÄgra av felen innebÀr ocksÄ att jag har missat viktiga detaljer som jag inte tÀnkt pÄ tidigare. Jag fattar alltsÄ hela grejen med vad som krÀvs av mig, och jag förstÄr matematiken, Ätminstone tycker jag det. Hon som har hjÀlpt mig med matematiken upplever samma sak, och likadant gör mina klasskompisar. Problemet Àr bara att jag ser inte eller mÀrker inte att jag Àr sÄ slarvig. SÀrskilt nÀr jag sjÀlv tycker att just nu för stunden sÄ Àr jag sÄ noggrann jag bara kan bli. Herregud. Hur ska detta lösas dÄ, liksom?!

Den enda strategin jag har Ă€r bara att skriva ner allt, var övertydlig om sĂ„ krĂ€vs och försöka skriva ner lite smĂ„saker som underlĂ€ttar att jag inte kollar fel i formelsamlingen. Exempel pĂ„ det Ă€r att typ kopiera formeln som behövs frĂ„n formelsamlingen ner pĂ„ svarspappret, skapa ”variabler” eller sĂ€tta vĂ€rden pĂ„ dessa ”variabler” som jag skapar för att ocksĂ„ underlĂ€tta att det inte blir fel. Med variabler sĂ„ menar jag att typ skriva ner dem en extra gĂ„ng sĂ„ man vet vilket vĂ€rde man har att utgĂ„ ifrĂ„n om det nu lĂ„ter vettigt. Jag upptĂ€ckte nĂ€mligen nĂ€r jag gĂ„tt igenom tentan att nĂ„tt sĂ„nt hade behövts.

Sen Ă€r det vĂ€l bara att öva, öva och öva lite till. Henrik sĂ€ger till mig att han har sagt detta i flera Ă„r, att jag Ă€r slarvig och missar detaljer och att jag inte kontrollrĂ€knar och det Ă€r sant, men har jag tĂ€nkt pĂ„ det? Nej. Har jag gjort nĂ„got Ă„t det? Nej. DĂ€rför börjar det framkomma nu att jag förtjĂ€nar det hĂ€r, för jag har inte gjort vad jag ska i den hĂ€r kursen – Ă„tminstone inte pĂ„ tentorna. Jag har nĂ„gra veckor pĂ„ mig att öva upp den förmĂ„gan att bli noggrann pĂ„ riktigt tills det Ă€r dags för tenta, annars blir det bara att rĂ€kna matte – hela jĂ€vla sommaren…

av Anna-Maria

Arbetssökande webb/systemutvecklare, vegan och Àlskar hundrasen Grand Danois. Bor i Malmö med ragdoll katt och rumskompis. VÀntar ivrigt pÄ första jobbet inom programmering och möjligheterna att köpa egen lÀgenhet via BoKlok.

%d bloggare gillar detta: