Varför jag vill bo själv. Och varför jag vill vara sambo.

Det är här ytterligare ett tjatigt inlägg om bostäder och min framtid. Dock trots allt tjat så tänkte jag gå in lite djupare på tankarna att bo själv vs att vara sambo. Jo jag har ju pratat massvis om detta innan men jag vill prata mer om den här aspekten.

Varför jag vill bo själv i framtiden

För att säkerställa att jag blir vegan/ fortsätter vara vegan

Under den korta tiden jag bodde själv i min lilla skokartong så var en av de stora fördelarna att jag åt väldigt bra. Då syftar jag på maträtterna jag lagade när jag var hemma i lägenheten, inte att jag spenderade så mycket tid hemma hos Henrik etc. Allt var veganskt och relativt eller mycket nyttigt. Det blev så klart inte som jag planerade då jag hade tänkt äta mycket mer baljväxter exempelvis än jag gjorde och mer grytor. Dock i det stora hela åt jag ofta färska grönsaker, rostade i ugn för det mesta. Jag har nog som sagt heller aldrig ätit så mycket grönsaker som jag gjorde sen jag flyttade hemifrån under de månaderna jag bodde själv i den bostaden. Det var fiberrika pastarätter och nyttigare pannkakor. Om man jämför hur jag ätit tidigare så var detta en stor förbättring. Och jag vill återgå till det. Alltså äta hemma oftare och då äta bättre. Och självklart veganskt. Framförallt vill jag också försöka äta nyttigare 3 gånger om dagen och inte bara en nyttig middag, bröd till frukost och en fryst pizza till lunch. Nej. Whole Foods Plant Based är ju vad jag siktar på.

För att jag vill säkerställa att jag får leva mitt liv på mitt sätt

Förutom att jag vill äta veganskt så vill jag också att allt annat som kan vara veganskt är det. Jag vill städa på mitt sätt eller skita ner på mitt sätt utan att det blir någons annan problem. Jag vill sortera i skåp och lådor på mitt sätt. Möblera på mitt sätt. Köpa vad jag vill ha utan att nån stör sig på det. Laga mat på mitt sätt och äta vid teven utan att nån klagar på det. Etc. Jag vill bara leva mitt liv på mitt sätt. Sitta och kolla på Netflix hela dagen i pyjamas om jag är ledig och känner för det. Eller resa iväg om jag vill det. Ta hand om mina djur på mitt sätt etc. Ni fattar. Alla ni som bor själva och trivs med det förstår nog vad jag menar.

Varför jag vill vara sambo

För det är så jävla mysigt att alltid ha någon att komma hem till 😍

Nu när jag bor hos Henrik igen så stormtrivs jag trots allt. Fast det inte är min bostad och jag inte bestämmer så mycket här så är det så underbart att ha sällskap just nu. Det är väl mest för att Corona pandemin pågår men också för att jag faktiskt flyttade ut för tidigt och ångrar mig som fan över det. Det har ju dock kommit med ett par lärdomar så på så vis klagar jag inte men jag skulle aldrig ha flyttat ut härifrån om jag bara tänkt till och varit lite smartare kring det här. Jag hade sparat så mycket mer pengar etc om jag inte gjort det. Men det gjorde jag och nu är vi där vi är.

I alla fall. Jag älskar att bo med Henrik. Det är det bästa av två världar just nu. Jag får sällskap när jag behöver och vill jag vara själv så kan jag stänga in mig i mitt rum och då blir det som jag hade det i min lilla skokartong. Jag vill så klart inte ha det så här för evigt. Jag längtar tills jag har min slutgiltiga bostad och jag lever mitt drömliv. Om jag någonsin kommer göra det dvs. Man vet ju aldrig vad som kan hända och som jag nämnt innan så suger jag på att göra rätt val i livet. Jag bara hoppas att när jag väl flyttar vidare att jag är redo att leva mitt liv på det sätt jag önskar så jag faktiskt gör rätt saker i fortsättningen istället för fler korkade och dumma val som bara saboterar. Rätt saker är väl att göra realistiska val. Dumma saker är väl att spendera mer onödiga pengar och verkligen tänka efter en gång till om man vill ha den där produkten eller betala för något som man förmodligen inte kommer nyttja. Eller skaffa en mops, bara för att de är så söta fast det kommer innebära tusen mer saker att göra och ta hand om. Sluta vara impulsiv helt enkelt och fokusera på här och nu så gott det går.

Slutsats

Det finns lite fler anledningar till att bo själv jämfört med att vara sambo i framtiden. Största anledningen man vill vara sambo är ju för att komma hem till någon man kan ha ordentliga konversationer med och ha någon som pussar och kramar tillbaka. Visst både hundar och katter kan ju göra det men lite mänsklig kontakt är ju nödvändigt också. Det är så mysigt att sova bredvid någon. Kramas, pussas och skratta ihop med. Hitta på saker med. Åka till Norrland med etc. Men det är också under förutsättning att det är rätt person man bor med. Jag har bott ihop med massa olika personer och jag vet vad som funkar och vad som inte funkar. Jag antar att skulle jag hitta någon som vill leva sitt liv på samma sätt som mig så är man ju gärna sambo igen men jag tvivlar på att det kan bli så perfekt. Det kan bli bra men inte så perfekt att man skiter i allt annat.

Personen jag bor ihop med i så fall behöver vara en introvert tekniknörd som helst stannar hemma istället för hittar på diverse aktiviteter. Som gillar se samma skit jag gillar att titta på. Som gärna använder Apple produkter så vi slipper ha den diskussionen och som självklart är vegan och djurvän på samma sätt som mig. Eller åtminstone villig att bli det.

Ni förstår kanske varför jag utgår ifrån att jag lär bo själv i framtiden, va? Sen har vi ju det här med J 😍. Jag vill inte stressa honom angående framtiden. Vi har typ kommit överens om nu att när jag då har möjlighet till lånelöfte och kan köpa bostad så får vi se var han är i livet. Är han ihop med hans nuvarande tjej så är det jättebra. Annars lär vi som sagt förmodligen flytta ihop. Men det känns elakt att tänka på detta för mycket. Orsaken till varför jag tänker på det är ju för att jag kan, för att vi sitter i den situationen att vi kan drömma om framtiden tillsammans, men det är ändå lika ok om jag stannar singel typ för evigt. Lika så att jag kanske bor själv och vill göra det likaså som vi kanske flyttar ihop en dag. Jag vill ju inte dela på dem bara för att jag vill ha honom för mig själv. Just nu vill jag inte ha hon om för mig själv heller. Inte nu när han har någon annan att fokusera mer på. Nä. Vi kan hålla det öppet och jag har mina drömmar och mål. Sen kanske jag träffar nån annan lokal Nisse här i Skåne och så blir det inte jag och J utan nån annan. Mest troligt dock lär det vara jag och mina djur och min drömlägenhet.

Och det hade varit helt ok.

av Anna-Maria

Arbetssökande webb/systemutvecklare, vegan och älskar hundrasen Grand Danois. Bor i Malmö med ragdoll katt och rumskompis. Väntar ivrigt på första jobbet inom programmering och möjligheterna att köpa egen lägenhet via BoKlok.

%d bloggare gillar detta: