Usch, vad det Ă€r tomt utan dig Maja!💔

Det har nu gÄtt typ 4 dagar sen vi var tvungna att sÀga hej dÄ till vÄr lilla bebis Maja. Sen hon Äkte in pÄ djursjukhuset i tisdags för ungefÀr en vecka sen sÄ har lÀgenheten kÀnts sÄ tom. Det Àr verkligen nÄgot som saknas. Nu Àr det nÄgon som vi saknar Ànnu mer. Vi hade ju verkligen hoppats pÄ att Maja skulle fÄ komma hem en gÄng till, men sÄ blev det inte. Hon var för dÄlig för det. Men Ä andra sidan frÄgade vi inte heller om det var möjligt.

Jag hör Maja konstant nĂ€r jag Ă€r hĂ€r hemma. Vilken sekund som helst sĂ„ förvĂ€ntar jag mig att hon ska komma springandes nĂ€r jag gĂ„r pĂ„ dass, krafsa pĂ„ dörren om den Ă€r stĂ€ngd, komma och gosa om jag sitter i soffan, be efter gos nĂ€r hon sitter i mitt knĂ€ och allt det dĂ€r jamandet som hon gjorde konstant. Det Ă€r sĂ„ tragiskt utan henne! Jag var inte redo att sĂ€ga hejdĂ„ till henne sĂ„ ”tidigt”. Jag hade hoppats pĂ„ att hon skulle leva Ă„tminstone nĂ„gra Ă„r till. Nu gick det frĂ„n att allt Ă€r ok till död pĂ„ en vecka. Det Ă€r fortfarande otroligt overkligt. Och jag kan inte sluta tĂ€nka pĂ„ dels henne men heller inte pĂ„ andra katter.

I torsdags nĂ€r Maja fortfarande levde hĂ€lsade jag pĂ„ min nya granne och hennes katter. DĂ„ var man vĂ€ldigt hoppfull men Ă€ndĂ„ realistisk om hur det skulle gĂ„ för Maja. Att sitta dĂ€r en hel kvĂ€ll, prata sig hes och gosa med tvĂ„ ĂŒbersociala katter hjĂ€lpte dock mycket. Jag behövde verkligen det och det kĂ€nns som om att det snart hade behövts igen.

Truls halvligger över soffkanten. Det var sÄ sött!

Min nya grannes katter, Truls och Fax ska fÄ Àta upp resten av blötmaten vi har i skÄpet hÀr hemma, och jag hittade kvittot till kattsanden, sÄ jag lyckades lÀmna tillbaka den. Det kÀndes skönt sÄ slapp jag det problemet. Det som Àr kvar nu Àr att rensa bort hennes kattlÄda och stÀlla undan den. Sen Àr lÀgenheten typ helt kattfri. I alla fall synligt. Det kÀnns riktigt jobbigt att se grejerna, men samtidigt Àr man glad och tacksam för att man fick spendera sÄ mÄnga hÀrliga Är med henne.

Jakt efter ny katt har ocksĂ„ verkligen eskalerats. Dels p.g.a. Majas plötsliga bortgĂ„ng men ocksĂ„ för att min hjĂ€rna behöver fokusera pĂ„ nĂ„got och katter Ă€r perfekta för det. Det Ă€r i alla fall roligare Ă€n att fokusera pĂ„ Apple produkter just nu… Det lutar absolut mest Ă„t Ragdoll nu och jag har kontaktat en uppfödare i SkĂ„ne som jag tror kan bli bra. Det finns ju sĂ„ klart fler, men huvudsaken om jag skaffar Ragdoll frĂ„n uppfödare Ă€r ju att katterna Ă€r sĂ„ friska som möjligt, gĂ€rna rĂ„utfodras och/eller fĂ„r blötmat frĂ„n start samt att torrfoder minimeras sĂ„ mycket som möjligt. Maja hade förmodligen mĂ„tt sĂ„ mycket bĂ€ttre om hon bara Ă€tit mer blötmat och rĂ„foder Ă€n torrfoder. NĂ€r man googlar runt pĂ„ njurproblem sĂ„ Ă€r torrfoder och brist pĂ„ vatten boven i dramat. Det Ă€r dĂ€rför njurproblem Ă€r den frĂ€msta anledningen till varför katter avlivas. De Ă€ter torrfoder som inte har nĂ„got vatten i sig, eller mycket lite. Hade man vetat mer om det sĂ„ hade jag aldrig gett henne skrĂ€pfodret frĂ„n Hill’s eller nĂ„got annat för den delen heller. Jag hade fan tvingat Maja (eller nĂ„tt) att Ă€ta blötmat och barf om jag hade vetat att det hade rĂ€ddat hennes liv. Med tvinga menar jag att gör man det pĂ„ rĂ€tt sĂ€tt sĂ„ kan man lĂ€ra en katt att Ă€ta blötmat om de inte Ă€r vana vid det. Jag har bara inte försökt hĂ„rt nog.

Med nÀsta katt, oavsett hur det blir, vilken ras, hur mÄnga etc sÄ ska jag verkligen satsa pÄ att göra rÀtt frÄn början. RÄutfodra, ge blötmat och uppfostra med positiva trÀningsmetoder Àr nummer ett. Jag bara hoppas att jag inte blir utan kissekatt allt för lÀnge. Som lÀget Àr nu, lÀr jag fÄ vÀnta sÀkert 5-6 mÄnader minst eftersom jag utgÄr att det blir kattunge frÄn uppfödare. Blir det uppfödaren jag har kontaktat sÄ har dem inte nÄgra kullar just nu utan vÀntar pÄ löp. En katt Àr drÀktig i ungefÀr tvÄ mÄnader, och en bra uppfödare slÀpper inte ivÀg sina bebisar efter minst 12 veckors Älder. Det kommer bli jobbigt att vara utan bebis sÄ lÀnge, men det Àr vÀrt vÀntan pÄ rÀtt uppfödare och rÀtt katt.

Jag kommer Ă€ndĂ„ alltid att sakna Maja, och extra jobbigt Ă€r det just nu. Jag hoppas med tiden att det blir lĂ€ttare utan henne vid min sida…

av Anna-Maria

Arbetssökande webb/systemutvecklare, vegan och Àlskar hundrasen Grand Danois. Bor i Malmö med ragdoll katt och rumskompis. VÀntar ivrigt pÄ första jobbet inom programmering och möjligheterna att köpa egen lÀgenhet via BoKlok.

%d bloggare gillar detta: