Studiebesöket på nätverket SIP var fantastiskt!

Här kommer då inlägget om mitt studiebesök jag gjorde till nätverket SIP igår. Som rubriken säger så var det komplett fantastiskt! Vi har ännu inte bestämt något om jag ska börja där, då jag ska på ett till studiebesök till Parketten i nästa vecka, för att ta del av fler verksamheter i Växjö som håller på med det som jag är intresserad av och utbildad till. I det stora hela så var det ett mycket bra besök och nu ska jag berätta om detaljerna.
Jag träffade min handläggare från Arbetslivsresurs vid Speakers Corner i Växjö strax efter klockan två på eftermiddagen, och sedan gick vi till deras lokal. Vi fick träffa verksamhetsledaren för en av delverksamheterna under SIP och hon ställde en del frågor om mig och vad jag kan bidra med. Enligt mig själv så tycker jag att SIP är ungefär mitt drömjobb, då det fyller många krav som är viktiga för mig, eller snarare alla krav jag har. För det första vill jag ju att det ska fungera med hund oavsett vad jag än jobbar med, och det finns flera personer där som har hund och ibland har dem med dem på jobbet. Det satt nämligen en skylt på en av dörrarna som varnade att det kan finnas hundar i lokalen och då blev jag jätteglad! De arbetar flexibelt efter egen förmåga och man sköter sina egna tider. Man använder teknik till i stort sett allt, och alla får en varsin laptop att arbeta med. Eftersom teknik ligger till grund för allt så är det perfekt för mig som är otroligt datorvan och som typ inte gör något annat än stirrar på en skärm om dagarna på ett eller annat sätt.
En del jobbar hemifrån ibland eller på distans, vilket också är en stor fördel. Lönerna är också bra, eller åtminstone bättre än vad de är på många andra företag som sysslar med liknande saker som dem. Efter lite fler beräkningar så har jag kommit fram till att allting över 10k netto är superbra för det innebär att jag kan spara massa pengar och ha råd med mycket mer än idag. Dock ska jag inte räkna med en anställning snarast möjligt men det kan mycket väl dyka upp något om jag visar vad jag går för och jag faktiskt bidrar med något riktigt bra till företaget. Jag vet ju själv heller inte hur pass bra jag är på det jag är utbildad till när det kommer att prestera för något där man faktiskt kan få betalt för det man gör i form av lön, så oavsett vad som än händer så ser jag fram emot det.
Hon vi fick träffa sa i alla fall att jag verkade passa in otroligt bra där, då jag verkligen har rätt kompetens för att kunna utföra arbetsuppgifter där. Allt arbete man gör är heller inget ”hittepå” utan allt är på riktigt, som ska bidra till att företaget ständigt går framåt, vilket är väldigt bra. Hon tyckte också att det var trevligt att träffa mig och det var kul att höra. Min kommentar till det var att det är många som säger det, och det är väldigt sant. De flesta nya personer jag möter tycker om att träffa mig, få min input på saker och ting och det är uppiggande för mig på alla möjliga olika sätt.
I övrigt så är det som vanligt. Har precis påbörjat säsong 3 av vänner på Netflix. Frågan är bara när jag ska börja göra recensioner av TV serier och filmer jag har sett. Nån gång ska jag väl göra det i alla fall…
Sen ska jag bara påpeka att det här inlägget är medvetet utan en bild, för jag testar en sak. Intresseklubben antecknar i miniformat.

av Anna-Maria

Arbetssökande webb/systemutvecklare, vegan och älskar hundrasen Grand Danois. Bor i Malmö med ragdoll katt och rumskompis. Väntar ivrigt på första jobbet inom programmering och möjligheterna att köpa egen lägenhet via BoKlok.

%d bloggare gillar detta: