Skåneresa till Simrishamn och en stor längtan efter årets sommarsemester

Observera - det här inlägget har flyttats från en officiell blogg till ett arkiv.
Länkar saknas i varje inlägg och likaså är det med bilder. Om du har en viktig fråga, lämna den i en kommentar på den här kontaktsidan. Eller följ den på sociala medier

I onsdags i förra veckan åkte jag till Simrishamn. Har inte varit där sen jag flyttade från Österlen (Tomelilla) 2005 tror jag. Stället var sig likt och jag stötte inte på någon som jag inte ville träffa. Däremot råkade jag se mina gamla grannar från dörren bredvid och på tåget hem så hade jag sällskap ifrån ett par damer från Malmö som hade sommarstuga i Tomelilla, så det var trevligt.
Jag åkte till Simrishamn för att hälsa på Kerstin. Hon bodde i Simrishamn när vi träffades 2001 och jag har varit som dottern hon aldrig fick och hon har varit en nära vän som jag tycker väldigt mycket om. Nu bor hon i Stockholm sen väldigt många år tillbaka så vi ses inte så ofta längre. I år så funkade det dock bra att mötas i Simrishamn eftersom hon var där för egna ärenden och jag hade tid och råd att åka ner.
Resan var jobbig. Jag spenderade 3 timmar i Simrishamn och närmare 9 timmar totalt med att resa. Jag var helt körd när jag kom hem. På vägen ner så drabbades jag av massa strul och förseningar, så resan tog en timme längre än vad den skulle. Dock är det ändå ca 4 timmar enkel resväg från Växjö till Simrishamn, men det funkade bra.
Bild på tidtabellen för SkåneExpressen 3 från Kristianstad mot Simrishamn
Jag tog Öresundståget till Hässleholm, sedan vidare med Ö-tåg till Kristianstad och sedan blev det buss med SkåneExpressen 3 till Simrishamn. När jag åkte hem så tog jag tåget till Malmö och sedan Ö-tåget till Växjö. Det var fanimej trevligare med bara 1 byte!
När jag var i Simrishamn så åt vi jättegod buffé på ett thaiställe mitt i stan, sen köpte jag lite bigarråer och sen gick vi en liten snabb runda på stan ner mot hamnen där vi satte oss på hotell Svea, tittade lite på några tavlor som en bekant till Kerstin hade där, och sen satt vi i foajen och pratade en stund. Efter det gick vi lite runt hamnen och sen upp till stationen och sen åkte jag hem.
Nu har jag ju varit hemma i nästan en vecka sen min resa, men jag ångrar inte att jag åkte ner, trots den dyra och långa resan. Kanske hade det varit en annan grej om ett av mina jobbiga ex från Tomelilla hade dykt upp, men det slapp jag tur nog.
Sen dess har jag jobbat på som vanligt och när jag inte jobbar så tittar jag på bra serier. Veckans rekommendation på serier är Stranger Things på Netflix samt Marcella (finns också där). Jag har också tittat mycket på TV serien om draktränaren. Det finns en serie som är baserad på vad som hände mellan första och andra filmen. Säsong 1-2 visades på Cartoon Network tidigare och säsong 3+ visas på Netflix. Den är också väldigt bra så den rekommenderar jag varmt.
Och så längtar jag efter semestern. Den börjar 1 augusti och håller på i två veckor. Då ska här slappas, sovas, och latas blandat med dagliga promenader och kanske en början till en bättre hälsa och vikt. Man kan alltid hoppas och undra.

%d bloggare gillar detta: