Sista långledigheten är över, för denna våren…

Och helgen har varit lång och härlig. Precis som den ska vara. Denna helgen, förutom att vi hade vårt första styrelsemöte i Funkibator, så var den präglad av ledighet och lathet. Förutom det mötet, så har jag knappt lämnat lägenheten, och det var precis vad jag behövde.
Jag har faktiskt inte startat datorn en enda gång under helgen, utan spenderat i stort sett all min tid framför tv:n där vi har sett filmer och serier samt lite anime. Jag har också läst några kapitel till av Wheel of Time serien. Denna gången så tänkte jag försöka läsa mer av den serien via text på telefonen då det verkar fungera bättre än via ljudbok. Boken brukar jag främst lyssna på när jag går till eller från praktiken, men eftersom jag fortfarande är ruggigt trött och har haft så mycket värk, så lär det bli att åka mer buss framöver så jag orkar med att jobba ordentligt.
I helgen satt jag också och hade lite nostalgiska ögonblick, då jag såg igenom hela TV serien av Pippi Långstrump. Jag har den på dvd box här hemma så, och det är nice. Lite då och då får jag mina ryck och vill se igenom mina gamla klassiker. Oftast är det Narnia som blir av då. Den har jag också på DVD box här hemma, tv serien från 80-talet, då alltså. Det stör mig dock asmycket att inte alla böcker filmatiserades då, eftersom tv serien följer böckerna mer eller mindre exakt. De nya filmerna från Disney är välgjorda, men i dem har de lagt till en massa skit för dramats skull och det är trist. Har man dock aldrig läst narnia böckerna så är filmerna asbra, men annars blir man bara ruttet besviken.
Lilla korven ”Rut” vaknade när jag skulle ta den här bilden, men tre sekunder senare så sov hon som en stock.
Idag var då alltså långhelgen över, men på något vis har man ändå längtat till vardagen. Numera längtar man till måndagar pga Game of Thrones, men annars har jag längtat till idag för att jag har saknat den lilla korven på praktiken. Dessutom fick jag möjlighet att vara hundvakt idag igen, och idag får jag ha henne extra länge. Det är skoj. Just nu ligger hon och sover, för valpar ska ju sova mycket. Sen tycker hon det är asroligt att busa med katten Maja, men det tycker inte katten. Hon fräser, burrar upp svansen, morrar och ibland har Rut (korven, alltså) fått lite smisk. Det skiter Rut i fullständigt och tar allt som en enda stor lek!
Det är i alla fall bra övning för Maja att hon vänjer sig vid hundar och valpar, för snart… om jag inte går sönder av längtan och allt bara ordnar upp sig, ja då får jag min Anton snart nog. Och då får Maja vänja sig vid en hundkompis dygnet runt istället för bara några timmar lite då och då.
Det går stadigt framåt i alla fall. Maja ska vänja sig, men även Rut ska lära sig att katter är man snäll emot. Och det är jävligt roligt med en valp i huset!

av Anna-Maria

Arbetssökande webb/systemutvecklare, vegan och älskar hundrasen Grand Danois. Bor i Malmö med ragdoll katt och rumskompis. Väntar ivrigt på första jobbet inom programmering och möjligheterna att köpa egen lägenhet via BoKlok.

%d bloggare gillar detta: