Semester och nya äventyr

Efter en lång vår och en massa upp och ner känslor, flyttlängtan, köp av ny lägenhet, visningar, livet som ”fet” samt väntan på ny mobil så ska det blir ruggigt skönt att gå på semester och vara långledig ett tag.
Sist jag hade semester var runt jul och då var vi fortfarande nyinflyttade i denna lägenheten som ligger någonstans mellan Malmö och Lund. Jag tog ut en massa semester i samband med flytten, och fick två veckor ledigt runt jul, men i och med att man var nyinflyttad så blev det inte så mycket vila. När det var dags att börja jobba igen så var det svårt att hitta energin och sen dess har det nästan varit som om att man inte alls har någon energinivå att ens tala om. Jobbet har ändå fungerat bra efter omständigheterna och jag kör på i det tempo som har funkat för mig och min ibland tröga hjärna och trötta kropp.
Under denna påskledighet så ska jag fokusera på två saker, vila och programmera. Jag har nämligen bestämt mig att jag på allvar ska lära mig programmera på riktigt. Detta skall göras på fritiden och i min egen takt, men målet är att jag ska bli så pass bra på det att det eventuellt blir en ny sorts karriär för mig. Jag har planer på att skapa spel för Android också, men det får blir när jag samlat på mig styrkan att veta vad fan det är jag håller på med först.
Först ut ska jag lära mig C# (uttalas see sharp), och Unity. Därefter ska jag ge mig på C++ och .NET. Hur det går, får ödet avgöra.
Orsaken till detta beror på att jag börjar bli allmänt trött på mina misstag jag gjort under åren och att mina påhitt med bloggarna fortfarande inte är något där jag vet exakt vad jag håller på med. Det är helt ok så länge man bara skriver och ”bloggar”.Men då jag älskar att ”pilla” med mina bloggar, vilket innebär att göra kodsnuttar med php för att få till nån extra funktion som inte finns inbyggt i WordPress, så innebär det också att jag inte gör det på rätt sätt. Jag vet inte vad jag gör. Jag kopierar och klistrar in kod, men vet inte vad en funktion, metod, klass är och jag vet heller inte riktigt hur variabler fungerar och vad en boolean är för något. Jag vet praktiskt taget inte ett skit och efter äventyret med att jag gjorde ett av de största misstagen jag har gjort på senare år, vilket var att byta till ett billigt men också ”dåligt” webb hotell, har fått mig att för en gångs skull dra tummen ut ur röven och lära mig något jag har nytta av istället. Ni som vill veta mer om detta, kan läsa på min engelska blogg där jag utförligt rantat tills det pyst ut ur mina öron av ilska och irritation över det här dåliga valet.
Jag älskar fortfarande WordPress och jag kommer fortsätta pillra med mina bloggar, men planen är att jag ska i fortsättningen veta exakt vad jag gör och inte gissa eller testa mig till något. Kan jag lära mig kod och att programmera kan detta öppna upp många olika möjligheter för mig. Jag älskar mitt jobb och hoppas jag kommer fortsätta arbeta hemifrån och för Funkibator i någon form under väldigt många långa år, men om det inte skulle ske, så är programmering förmodligen det enda som kan fungera för mig på arbetsmarknaden. Detta är för att mitt intresse för det är så stort, trots att jag inte vet ett skit om vad jag talar om eller ens håller på med. Jag vill bara veta mer och jag vill lära mig detta på rätt sätt samtidigt som jag tycker det är jättekul.
Nu ser jag dock bara fram emot att få vara ledig, sova ut varje morgon i 10 dagar, göra lite vad fan jag vill. Det behövs!
Vad ska du göra under påskhelgen i år? Lämna en kommentar och berätta.

av Anna-Maria

Arbetssökande webb/systemutvecklare, vegan och älskar hundrasen Grand Danois. Bor i Malmö med ragdoll katt och rumskompis. Väntar ivrigt på första jobbet inom programmering och möjligheterna att köpa egen lägenhet via BoKlok.

2 kommentarer

  1. Det är kul att pilla med koder! Jag har börjat hitta tillbaka till ett tidsfördriv att bygga med HTML koder. Ganska avslappnande, samtidigt som det är frustrerande när man får ett litet snesträck fel någonstans.
    Påskhelgen ska jag jobba. Så blir inte så spännande.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: