Och tandställningen fortsätter att vara asjobbig.

Ett väldigt långt inlägg, men är du mycket intresserad av att veta vad som har hänt gällande mig och min tandställningsbehandling så läs på – särskilt om du inte är vän med mig på Facebook, eller om du kan ha missat några av mina inlägg.

De som är vän med mig på Facebook vet förmodligen klart och tydligt vad jag har varit med om senaste veckorna med tandställningen. Svaret är typ total katastrof, men det är egentligen också en total överdrift. Det är oerhört sällan jag är orolig längre, nojjig eller allmänt besatt av något jag inte kan påverka. Det händer i snitt en gång per år sen jag och Henrik blev ihop i slutet av 20008 och idag är jag en person som är jävligt nöjd med livet, där allt bara rullar på och funkar trots att allt inte är perfekt. Jag har fortfarande ingen fast, ”hög” inkomst och heller ingen Anton på G, men jag är nöjd. Glad. Och framförallt inte orolig.
De senaste veckorna med tandställningen har vänt hela det scenariot upp och ner, och nedanför kommer en samling citat som jag har klippt in direkt från Facebook.

Superstressad och total panik när man upptäckte 5 min innan jag skulle gå till tandläkaren för att korrigera lite grejer, att jag tappat eller glömt min burk till tandställningen någonstans efter jag var på jobbet idag. I värsta fall har den hamnat på gatan eller på bussen. Har jag tur så ligger den på SIP och väntar.
Till paniken så kunde jag återigen inte få in tandställningen i munnen, så jag är glad för att det ska åtgärdas. Den har ju haft en tendens att lossna senaste veckan och sitta allmänt obekvämt.
Jag hatar att få panik, men jag kan inte kontrollera hur jag känner, reagerar och agerar ibland. Det om något är asjobbigt…

Detta skrevs den 11 november när jag var på väg till tandläkaren för att åtgärda problemet med att tandställningen lossnar titt som tätt. Tidigare på dagen hade jag varit en sväng på jobbet och ätit lunch där. I all hast så glömde jag ta med mig burken hem, och fick panik och trodde att jag kan ha glömt den på bussen, eller i värsta fall ramlat ut på vägen så jag aldrig skulle få tillbaka den igen. Det visade sig dock att jag bara hade glömt den på jobbet och jag fick tillbaka den dagen efter. Jag skrev dock ett lugnare inlägg på kvällen, efter att jag hade kommit hem från tandläkaren, och då var jag nöjd och jävligt glad igen. Då hade jag fått mig ett par ”huggtänder”, så jag tyckte jag såg väldigt rolig ut. Dessvärre syns inte det särskilt bra på fotot jag tog, men när jag tittar mig i spegeln så syns det bra.

Allt lugnt. Tandställningen är korrigerad och burken återfunnen. Är det nått jag är duktig på så är det att oroa sig helt i onödan. Dessvärre vill hjärnan min och kroppen få panik och jag får lida över det. Nu sitter jag här med ett par huggtänder istället och är lite lugnare i själen.

Närbild på mig och mina tänder. Huggtänderna syns inte så bra, men däremot gör mina uppspärrade ögon det.
Dock under kvällen så hände det fler missöden:

Plopp, plopp och plopp blandat med nervositet och panik känslor är vad som sker numera. Tog ut tandställningen för nån timme sen för att jag skulle ta mig en nattmacka och vad händer? Jo, min ena ”huggtand” flyger bort. Den som jag gick till tandläkaren för att sätta dit för bara några timmar sen! Jag hoppas att det inte är någon fara, men å andra sidan så ska ju bägge tänder som fått nya plastbitar flyttas ytterligare och finns det bara en huggtand så kanske det blir ojämnt? Ska ringa tandläkaren imorgon igen och nu ska jag hoppas på att tandställningen åtminstone sitter bättre och inte att den ploppar loss. Gör den det, så lär jag bli rabiat galen och få ett psykbryt. Hatar att det börjat bli jobbigt med tandställningen nu. Varför kan det inte bara vara komplett smärt och problemfritt? Jaja, om en vecka ska jag lämna in den och vara utan den i ett litet tag medan den ska få plastskenan istället. Orkar inte nojja mig längre nu… Ugh!

När jag ringde tandläkaren ”first thing” på torsdagsmorgonen så självklart hade de stängt i två dagar pga kurs, så nu får jag överleva med nojjan över ploppandet etc tills på Måndag.

Pga utav att den ena plastbiten som sattes på mina tänder igår och som därför lossnade så ringde jag tandläkaren igen. Det typiska är att de har stängt i två dagar pga kurs, så får vänta tills tidigast måndag på hjälp. Tandställningen sitter bättre, men har ändå ploppat loss lite under natten, så det måste åtgärdas. Jag är på bristningsgränsen just nu, alltså. Orkar inte med mer skit!

Självklart så har tandställningen fortsatt att ploppa loss, och äventyret fortsätter:

Vilken jävla helvetesnatt jag har haft! Ok, får väl börja med att förvarna med att jag kommer gnälla igen, men det får man ju lov att göra ibland. Det gäller tandställningen. Igen. I natt ploppade den ut sjuttioelva gånger eller nått sånt. Vid 05.35 i morse fick jag nog o tog ut den, men har precis satt i den igen.
En positiv sak är dock att tänderna verkar flytta på sig så snabbt att det tandläkaren gjorde häromdagen knappt hjälpte. Jag menar, varför satt den fast så bra hela dagen igår, trots att man bara har en ”huggtand” som ska hjälpa den hålla sig på plats? Igår natt ploppade den bara ut en gång och satt fast sen…

Jag överlever det här. Det är bara otroligt jobbigt när den inte sitter bekvämt och väcker mig tusen gånger på en natt… Man blir nojjig, och det är inget som passar in i mitt liv. Inte oro för den delen heller, men nojjig och orolig blir man likt förbannat.
Det kommer bli en lååååång helg, iaf om det fortsätter så här. På ett negativt sätt. På måndag lär ögonen mina se ut som röda tennisbollar om jag inte får sova ordentligt. Och jag vill inte ta ur den hela nätterna etc, när jag ändå ska vara utan den i typ nån vecka. Sen på torsdag eller så ska den skickas till London för att byta ut lite grejer och jag får plastskenan istället. Jag hoppas innerligt med att mojängen som ploppar loss ständigt också kommer tas bort då, för den är jobbig!
Jaja. Slut på mitt gnäll för stunden i alla fall. Godmorgon! ZZZzzzZZZ…

Sen dess är saker och ting lite lugnare i alla fall. Jag kom överens med Henrik om att det är bäst att bara plocka ur den och vara utan den om den fortsätter att ploppa ur. Det värsta är ju bara att det kan ta några veckor längre för behandlingen. Dock så upptäckte jag en jävligt positiv sak igår, och det är att jag märker synligt ( i alla fall i spegeln) att tänderna som ”ploppmojängen” puttar på sidoframtänderna, flyttar på sig i rasande fart. Nu ser jag ett tydligt mellanrum hos bägge tänder, som går nästan hela vägen ner. På fejjan passade jag därför på att dela mitt album igen som jag har på Google Photos. Vill du se bilderna så kan du följa albumet här. Nedan kommer det tillhörande statusmeddelandet:

Passar på att dela det här albumet när jag ändå är på G. Igår så upptäckte jag som sagt något väldigt positivt och det var att mellanrummet mellan mina andra framtänder, alltså nummer 1 och nummer 4, om ni förstår vad jag menar, börjar synas allt mer och mer. Det syns dock jävligt dåligt på bild, men i spegeln så ser jag en massiv skillnad, och detta även efter jag var hos tandläkaren häromdagen och fick mina huggtänder, där den ena gick sönder. Trots allt jävla skit jag upplever med tandställningen just nu, så går det ändå framåt och det är skönt!

Idag har jag varit lugnare och mer realistisk. Nyligen skrev jag ett till inlägg på FB som ser ut så här:

I natt var den första natten jag fick sova utan tandställningen. Hade inget annat val, då den ploppade loss och jag fick den inte på plats igen.
Efter 6 timmars sömn satte jag tillbaka den igen och har haft i den större delen av dagen. Den ploppar dock gärna ut om jag gäspar, dricker vatten eller ligger på rygg i sängen efter att jag legat på sidan ett tag. Konstigt, va?
Enda lösningen jag verkar ha nu är att jag måste vänta minst 90 minuter innan jag kan sätta i den igen, för annars sitter den så löst och ploppar ut superlätt.

Ska också se på måndag om jag kan komma o lämna in den redan då, istället för på torsdag som jag annars hade planerat, för det här jäkla ploppandet gör mig nervös och sömnlös. Har jag tur så är det OK och får jag som jag vill sätts en tillfällig tråd fast bakom tänderna för att säkerställa att tänderna sitter kvar där de är nu.
Jag hoppas på det bästa i alla fall…

Nu hoppas jag bara på att allt löser sig. Att jag kan lämna in den tidigare, få en tidigare tid, att jag kan få en tråd bakom tänderna för att hålla tänderna på plats för att slippa oro och onödiga nojjiga känslor.
Jag återkommer i alla fall med uppdateringar kring allting, så håll till godo!

av Anna-Maria

Arbetssökande webb/systemutvecklare, vegan och älskar hundrasen Grand Danois. Bor i Malmö med ragdoll katt och rumskompis. Väntar ivrigt på första jobbet inom programmering och möjligheterna att köpa egen lägenhet via BoKlok.

2 kommentarer

  1. Vad kul att jag hittade hit! Vill också åtgärda mitt överbett med denna metod, kommer bli så roligt att följa dig! Är priset 20.000/käke? Vart gör du detta?

    1. Kul att höra och välkommen hit! Jag betalade 20k för övre käken, men priset kan vara dyrare eller billigare beroende på tandläkare. Jag går hos Tandvårdsteamet i Växjö. Det är en bra tandläkare i övrigt, men de är dyra. Härligt att få en till följare! Välkommen åter igen!

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: