Nu fixar dem vattenläckan… (och vi har inget kök!)


Ja, nu ”äntligen” är det dags för det som vi har bävat inför. Vår vattenläcka som vi varit medvetna om nu ett bra tag har då påbörjats av hantverkarna. Igår var dem här och började riva upp. Det slutade med att hela köket är borta, och bara en bänkskiva består. Det känns lite smått jobbigt, men det kunde varit värre. Ett tag så var det kanske tal om att riva hela väggen mellan köket och vardagsrummet, men som tur var så behövdes inte det. Istället så ska dem bara ta bort de förstörda träbitarna som drabbats av fukten. I det stora hela var skadan inte särskilt stor. Det hade spridit sig en del, absolut men det var mest parketten och lagret under som tog den värsta smällen.
Vattnet i sig rann förmodligen rakt ner till grannarna under oss och följde avloppsrören och uppe hos oss så spred det sig istället utöver parketten, men ändå under själva köksbänken, spisen och diskmaskinen. I galleriet ovan kan ni se alla bilder jag har tagit än så länge på skadorna. I övrigt är jag säkert över-optimistisk när det gäller det här, men jag hoppas på att någon gång i nästa vecka så borde vi ha återfått vårt kök och allt borde fungera som vanligt. Självklart är jag inställd på att det kan ta mycket längre tid än så, men inget behöver i alla fall stå och torka efter att dem har tagit bort allt fuktigt trä. De ska bara ersätta det och lägga på ny parkett, vilket är skönt. Vattnet ska vi dock få tillbaka när de är klara idag så vi kan diska och laga mat som vanligt i helgen.
Ja, det var väl det. Nu ska jag spendera hela dagen framför datorn, men så länge jag hittar nått att göra så gör det ju ingenting. Det är så mycket oväsen i lägenheten att titta på TV, sova eller bara ta det lugnt funkar inte. Att stänga in sig i datorrummet är det enda som går, men jag klagar inte direkt. Jag kan ju faktiskt titta på Netflix via datorn med.  🙂
Trevlig helg på er, om jag inte bloggar nått mer innan Måndag.

av Anna-Maria

Arbetssökande webb/systemutvecklare, vegan och älskar hundrasen Grand Danois. Bor i Malmö med ragdoll katt och rumskompis. Väntar ivrigt på första jobbet inom programmering och möjligheterna att köpa egen lägenhet via BoKlok.

11 kommentarer

 1. Du skoja verkligen inte när du skrev att ni inte har något kök! Är så drygt med vattenläckor. Men skönt att få det fixat. Kanske dem blir efterkloka och inte bygger in röret senare.

  1. Hehe, nä det gjorde jag verkligen inte! Ja, det är superdrygt det här men så länge som allt är fixat o ordnat snabbt så löser det sig. Jag är bara glad över att det bara är parketten under själva bänken som behövs tas bort, så i övrigt så kommer det ju vara som vanligt sen. Värre hade det varit om det hade behövt stå o torka i flera veckor…

   1. Ni har inte behövt ha en sådan stor fläkt då som brummat sådär härligt nätterna igenom? Fick vattenläcka när jag bodde hemma, två veckor utan dusch och en sådan stor som lät som fan.
    Men ena katten tyckte det var skönt. Han låg därinne som det vore en bastu.

    1. Nä, faktiskt inte. De sågade ett stort hål under vasken bara som har stått och torkat i en dryg månad. Där var den värsta skadan, sen var det bara parketten som var lite fuktig.
     Fan vad trist att gå så lång tid utan en fungerande dusch, men trevligt för katten 🙂

 2. Hejsan Anna-Maria!
  Där ser man vikten av att ha ett skydd under diskmaskinen. Om det läcker då så blir du blöt om fossingarna när du är på väg för att hälla upp ditt morgonkaffe istället för att vattnet rinner obemärkt ner till grannen.
  Fruktansvärt drygt med vattenskador. Lider med er!

  1. Ja, riktigt jobbigt är det. Vi hade ett skydd under diskmaskinen, som faktiskt bidrog till att vattenskadan blev värre för vår parkett. Tror inte vi hade lagt märke nått ändå, för vattnet åkte direkt ner till grannen och vår parkett blev ju bara skadad undet diskbänken och spisen.

   1. Mehh!
    Var det en sådan där ”balja”? Om maskinen läcker så är ju enda vägen för vattnet ut på köksgolvet. Ja där ser man.

    1. Det var inte diskmaskinen som var trasig. Det var en skada i avloppsröret från vasken, och när det blev stopp så blev det till sist en vattenskada. Skadan satt precis ovanför parketten. Jag vet heller inte riktigt vad det var för skydd under diskmaskinen heller, men nått av plast i alla fall som höll fast den fukt som spred sig från hålet i avloppsröret.

     1. Hehe inte så lätt att veta alla gånger. Tack i alla fall för dina kommentarer. Uppskattas mycket!

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: