Nu blir det fan "back to basics" i skafferiet!

Denna söndagen har jag spenderat en stund med att slänga ca 4 fulla kassar med grejer från vårt skafferi. Det visade sig nämligen att mer än hälften av allt vi hade i skafferiet bestod av varor som vi antingen aldrig använder eller så har dem gått ut. Det var väldigt hjärtskärande att behöva slänga så mycket, eftersom planen aldrig är att köpa grejer för att sedan aldrig äta upp dem, men mina mål med att försöka bli hälsosam slutar ofta i kaos och detta var inte första gången jag har behövt slänga massa saker från skafferiet. Ungefär en gång vartannat år sen jag flyttade hemifrån så har jag behövt göra en sån här rensning. Det som ofta slängs är rena hälsogrejerna såsom bönor och annat ”udda” som man typ inte tycker om och har köpt hem bara för att man är så nyfiken på produkten, men när man väl tillagat det så smakar det bara blä och sen står det och samlar damm.
Alla lådor vi köpte staplade på hög.
Denna gången var skafferiet väldigt fyllt av såna ”hälsogrejer”. Den stora skillnaden är att denna gången så har jag i alla fall gjort ett flertal ärliga försök till att tillaga nått, och det har oftast smakat bra, eller åtminstone helt ok för att ätas igen. Istället så har magen min flippat ut totalt och jag har mått uruselt över alla extra fibrer jag har fått i mig och det är bara tråkigt. Jag groddade bönor och alfalfafrön en hel del i början av det här året, men jag har typ inte groddat något alls sen i februari eller mars, och jag tänker förmodligen inte göra det inom det närmsta heller, så då är det inte lönt att behålla grejerna. Dock blev jag väldigt arg och upprörd över att en påse gröna linser som jag köpte tidigare i år hade gått ut, och vi brukar använda gröna linser relativt ofta ändå, för det finns en mycket god linssoppa vi brukar göra. Påsen jag hade köpt var fortfarande oöppnad, så det bevisar bara ytterligare att det är fan inte lönt att köpa hem allt för mycket ”nyttigheter” bara för att man vill testa, för antingen så testar jag och det smakar skit, eller så flippar magen ut och så står det och samlar damm. Eller så använder jag det inte alls för tillfället dyker aldrig upp.
Igår var vi på City Gross och storhandlade massa prylar. Vi köpte inte så mycket mat, men istället köpte vi förvaringslådor, då jag har velat ha såna lådor till att förvara det mesta av basvarorna man har mest nytta av i skafferiet. När vi handlade från Japancentre för några veckor sen så köpte vi hem en stor påse med ris på 5 kg och till den så köpte vi en förvaringslåda på 8 liter. Sen köpte vi en 3 liters låda för att förvara vetemjöl i. Tre stycken 2 liters lådor för andra diverse ting samt 2 stycken 1 literslådor för socker och havregryn.  För närvarande hade jag en halv påse med havregryn kvar så då passade en 1 literslåda perfekt. När det tar slut så lär jag lägga innehållet i en två literslåda istället. Målet är väl att ha en dedikerad låda till alla basvaror, för det underlättar så länge man kan markera dem och stapla dem. Det sparar mycket plats i alla fall och det är positivt. Plus att det blir inte lika rörigt i skåpen och det ser snyggare ut.
Ja, det var väl den senaste nyheten. I övrigt är jag fortfarande lite skärrad över mitt lilla problem med anonyma kommentarer, men så länge folk förstår vad jag vill och menar så kommer allt att vara som vanligt. Jag är inte den enda bloggaren i hela världen som väljer att granska kommentarer innan dem syns på bloggen, och jag är heller inte den enda eller den sista personen som avskyr anonyma kommentarer. Så det så!
I övrigt så hoppas jag att ni alla har haft en trevlig helg. Snart är den över. I nästa vecka blir det mycket att göra för min del. Flera studiebesök, läkarbesök och så ska jag träffa kompisar.

av Anna-Maria

Arbetssökande webb/systemutvecklare, vegan och älskar hundrasen Grand Danois. Bor i Malmö med ragdoll katt och rumskompis. Väntar ivrigt på första jobbet inom programmering och möjligheterna att köpa egen lägenhet via BoKlok.

%d bloggare gillar detta: