När kända feminister kränker män – vad ska man då tro om feminismens budskap?

Läs bara det här inlägget om du inte är rädd för hårda åsikter, prat om sexualitet etc. Det är ett långt inlägg med många hemska bilder och citat om andra människor som inte bär samma kön som dem.

Att skriva om feminism är svårt. Oavsett vad jag än skriver så upplever jag att jag trampar någon på tårna. Det kanske inte är så, men det känns så. Trots det så måste jag bara skriva ner det jag har känt hela dagen idag. Det handlar om kända feminister såsom Lady Dahmer, och andra feminister som öppet på Twitter går runt och skriver att de hatar män, hatar små pojkar, att alla män är förtryckare av kvinnor, att de borde avlivas etc. Det får mig att må illa, men något som är värre är nog hur själva feminismen tolkas och misstolkas när vissa personer går medvetet ut med såna här åsikter. Det är inte rättvist, och jag tänker nu säga mitt om saken. Håller du inte med. Fine. Det behöver du inte. Jag är ingen feminist och har aldrig och kommer aldrig någonsin att kalla mig för det heller. Däremot accepterar jag andra människor och (förhoppningsvis) förstår jag deras åsikter oavsett vad de tycker eller väljer att kalla sig för. Nu kör vi.
Observera att alla bilder i det här inlägget är länkade från blogginlägget jag talar om nedanför. De är bara länkar, så jag hänvisar bara till dem. Hade inläggen varit lättare att hitta på Twitter etc. så hade jag bäddat in dem själv, men det var inte så simpelt, så jag hänvisar istället till bilderna. Jag har alltså inte laddat upp dem själv hit och ”snott dem”. Så nu vet ni det.
I morse så läste jag ett blogginlägg från en blogg som mycket troligt är ett totalt skämt, men man vet aldrig. Med tanke på vad som togs upp i det inlägget så kan man aldrig vara säker. Jag tolkade det som ironi, men oavsett om det var det eller inte, så mådde jag så otroligt illa. Inlägget hette ”Rösta på Feministiskt Initativ – för kärlekens skull!” och även om jag inte har något specifikt att säga om det, så har jag lite funderingar och tankar kring det jag såg härnäst. Ett antal tweets från kända feminister som bara spydde ut galla om män och det var inte roligt att se.
Tweet av Lady Dahmer som inte förnekar att hon hatar män.
Ok, jag vet att Lady Dahmer är frisk med sina åsikter och att hon senare förklarat hur hon menar. Oavsett vilket så tycker jag att det är dubbelmoral att ens uttrycka sig på ett sådant sätt om män. Hon lever, och är gift med en man. Vad jag vet är hon lycklig med honom också, vilket är bra. Man ska vara glad i en relation. Hon har två barn också, varav en är en pojke. Jag har inte läst hennes blogg på evigheter, så jag vet inte så mycket om vad som pågår i hennes liv längre, men jag tycker bara det är så konstigt att man som en gift kvinna med en man och ett barn av det manliga könet kan säga såna saker? Jag tycker synd om hennes son när jag hör detta, och jag tycker synd om hennes man. Det kan fan inte vara roligt att bli kränkt bara för att man är av ett visst kön – oavsett vad det könet ens är?
Lady Dahmer påstår att hon hatar män för att de förtrycker kvinnor. Alla män förtrycker tydligen kvinnor. Ok, jag kan leka med den tanken. Jag är kvinna, även om jag hatar det. Jag lever ihop med en underbar man. På vilket jävla sätt förtrycker han mig? Snälla tala om det för mig. Jag vet faktiskt inte hur han gör det. Jag känner mig inte kränkt. Jag känner mig älskad, omtyckt, uppskattad. Henrik är min halva. Jag är inte hel utan honom, för att jag älskar honom. Innebär det att jag är en förtryckt kvinna? Om alla män förtrycker kvinnor, så kan jag då likagärna säga att det är kvinnors fel att jorden är överbefolkad – för det är vi som föder fram alla barn! Kvinnor kan också förtrycka män och att säga att alla män förtrycker kvinnor är att förtrycka män. Kvinnor mördar också, slår och det går visst att våldta en man eller utnyttja honom sexuellt. Att män bara gör eller kan göra såna här saker i mycket större utsträckning tror jag beror på helt andra orsaker än att de faktiskt fötts med en penis.
Jag vill också tillägga att jag drar inte alla över en kam här. Varken män, kvinnor eller feminister samt antifeminister. Det jag diskuterar nu har att göra med feminister som öppet kränker män och säger dumheter om dem pga deras kön. Så jävla orättvist! Är det något vi borde diskutera så är det personligheter och attityder hos människor, inte om ”den och den” är en vit och heterosexuell man eller vanlig ”förtryckt” kvinna.
Jag har en väldigt låg inkomst. Detta tror jag inte beror på vita, heterosexuella män, eller män i huvudtaget. Jag anklagar den högerstyrda regeringen för att jag har en låg inkomst. I den nuvarande regeringen sitter det både män och kvinnor som bägge har samma värderingar, och som kommit fram till att har man inte arbetat tillräckligt, så har man inte rätt till a-kassa. Inte ens heller som nyexaminerad. Dessa människorna har också kommit överens om att man måste vara i aktivitet för att få pengar. De har också bestämt att få 100% sjukersättning är omöjligt om man inte prövat exakt alla rehabiliteringsmöjligheter som finns på marknaden. De har också inte höjt a-kassenivån (nä, det gjorde väl inte sossarna heller?) och de har också sänkt ersättningarna ytterligare för personer i sjukförsäkringen. Jag kan göra den här listan lång.
Bild på Lady Dahmer och ett citat om att alla män våldtar och dödar, och det är skäl nog till att hata dem.
Förtrycker min sambo mig för att han har ett välbetalt jobb och för att han hjälper mig ekonomiskt? Är det hans förtryck som gör att jag är ändå rätt nöjd med mitt liv, trots att jag har sån låg inkomst? Är det han som hindrar mig från att leva mitt liv till fullo, för att han är en man och per automatik förtrycker mig? Är det mitt fel att han tjänar mer än mig? Snälla förklara. Män är tydligen äckliga varelser som borde avlivas o få snorren avklippt. Snällt? Inte ett jävlaste dugg.
Tweet från en tjej som tycker vita heterosexuella män är äckliga.
 
Det är så jävla galet med alla dessa uttrycken, och jag förstår varför feminismen ständigt blir missförstådd. Jag själv missförstår den hela tiden. Å andra sidan så ser jag inte syftet med den heller, men det beror på att jag själv inte ser mig själv som en kränkt kvinna i den vita, heterosexuellt styrda mansvärlden som vi tydligen lever i. Kvinnor får rösta, vi har fullständiga rättigheter över våra kroppar och jag tror mer på att orsaken till varför kvinnor exempelvis får lägre lön beror på att de själva väljer en bransch där lönerna per automatik är lägre, eller att de simpelt har sämre kompetens än sina manliga kollegor. Det kan också bero på att kvinnor arbetar deltid oftare än män. Eller att chefen är en idiot, det behöver dock inte betyda att det alltid är en vit, heterosexuell man som är en kvinnas chef.
Tweet från en ”hysterisk kvinna” som anser att vita heterosexuella män inte har rätten att existera och bör utrotas.
Mina åsikter om feminism har alltid blivit avskydda, och hur jag än försöker förklara mig så blir jag missförstådd, så jag orkar knappt bry mig längre. För min del så handlar det om människor. Vad fan folk har mellan benen har ingen betydelse. Hur de tänker, agerar och uttrycker är det viktiga. Människor är vi alla. Männen är födda med penis, kulor och spermier. Vi kvinnor har mens och ägglossning och en livmoder. Tillsammans skapar det fler människor av två kön – män och kvinnor, eller pojkar och flickor. Tjejer eller killar. Det är så jävla ointressant vilket kön de har så sluta för fanimej att anklaga det ena könet eller det andra!
En grupp vita män, som är heterosexuella kan självklart bete sig som svin, men det kan en grupp tjejer också. Det finns rövhål överallt och hur dem beter sig tror jag beror mer på hur de själva är uppfostrade, hur deras familjesituation ser ut och hur deras ekonomi ser ut i familjen. Oavsett vad jag tror så är väl det helt jävla ointressant men i grund och botten är vi människor. Enligt mig finns det inga ”kvinnoproblem” förutom det faktum som vi kvinnor bär biologiskt, vilket är äcklig, vidrig mens, gynekologundersökningar, graviditeter, komplicerade preventivmedel som gör oss knäppa huvudet samt förlossningar. Det är min åsikt. Män är jag faktiskt avundsjuk på, för de slipper sånt här. Dem får stoppa sin snorre i oss, ha roligt och sen bär vi det tunga loppet. Istället får de höra att de är en sjukdom, borde inte få finnas, att de är våldtäktsmän och att alla män dödar och förtrycker. Kanske är det ett straff som vi kvinnor ger till mannen för egna biologiska skit som vi bara tvingas överleva? Vi kanske är så pass missnöjda över vår egen situation att vi medvetet spyr galla över män bara för att ha någonstans att lägga vår arga energi? Det finns nog många svar till den här komplicerade dumheten.
Ok, fine – vissa äääälskar sin jävla mens och tycker att föda barn är det vackraste som finns. Yadiladida. Jag vet. Jag uttrycker min åsikt, precis som vissa feminister uttrycker att de hatar män. Jag hatar kvinnans biologi, men det är totalt irrelevant.
Så hur hatad blir jag av det här?

av Anna-Maria

Arbetssökande webb/systemutvecklare, vegan och älskar hundrasen Grand Danois. Bor i Malmö med ragdoll katt och rumskompis. Väntar ivrigt på första jobbet inom programmering och möjligheterna att köpa egen lägenhet via BoKlok.

15 kommentarer

 1. Men va fasen. Det är aldrig ALDRIG värt att hata! Det här är lika mycket diskriminering som allt annat som delar upp människor i grupper! Däremot så tycker jag att vi behöver mer jämställdhet där obalans mellan män och kvinnor råder som t ex lika löner o behandling. Därigenom tycker jag att all kränkande behandling inte borde vara tillåten varken när det gäller människor eller djur.

  1. Tack för din kommentar! Jag håller med fullständigt om diskriminering, för åsikter som dessa är diskriminerande mot män. Vi får hoppas att det blir bättre jämställt när det gäller såna frågor även här i Sverige. Förmodligen är det väl bättre och mer kompetenta människor vi behöver som ska ta rätt beslut gällande löner och hur man behandlar personer på arbetsplatser. Vi har ju alla vår syn på hur jämställdheten ser ut i Sverige.

 2. Jag tycker att HEJ BLEKK förklarar det bra i sin blogg, även om jag inte alltid håller med henne heller i hennes uttalanden. https://hej.blekk.se/2013/06/26/varfor-det-heter-feminism/
  Jag kommer alltid att kalla mig feminist, oavsett vad dessa stollar hittar på. De är bara dåliga exempel, dessvärre bara några i den stora mängden av stollar, men jag tänker inte låta mig rubbas av dem. De har ingenting med min feminism att göra och jag hoppas jag själv föregår med ett bättre exempel. Jag skulle även kalla mig MRA (Men’s right activist), inte för att jag direkt är någon aktivist, men för att jag förespråkar deras rättigheter lika mycket som mina egna (de jag känner till att de kämpar för i alla fall), det är lite som olika grenar som arbetar för att uppnå jämställdhet. Vi kan inte få till jämställdheten utan varken det ena eller det andra. Sedan finns det som sagt stollar som dessa, som fullständigt missuppfattat det hela och jag har ingen aning om hur de kan sakna så mycket självinsikt. Det framgår ju tydligt att de är lika jävliga som nazister. Finns nog extremister inom alla grupper.
  Kommer du ihåg nyår 2012 (tror jag det var), när Henrik sade att han märker hur kvinnor blir behandlade annorlunda från män på kontoret? Sist jag och han diskuterade detta förtydligade han att han menade det som i att han ser att jag av vissa inte blev bemött med samma respekt som andra manliga kollegor. Detta var innan jag hade berättat allt som hänt mig där för honom och innan mycket annat inträffade, som han lade märke till det. Det handlar inte bara om individer med trasiga idéer och klantiga chefer, det handlar om en uråldrig syn som tyvärr fortfarande lever kvar hos VISSA. Verkligen bara vissa, män. Långt ifrån alla, men det är fortfarande viktigt att sparka ifrån. Feminismen tillsammans med allt stöd jag får från män och kvinnor i min omgivning gör det lättare för mig att hantera sådana människor. Feminism för mig är att identifiera detta fenomen (och andra, som till exempel att mäns överrepresentation i vålds- och brottsstatistiken) och aktivt markera att man inte accepterar det. Till och med min chef har berättat för mig att så länge jag lever kommer jag troligtvis behöva kämpa mot sexism.
  Vill tipsa om denna videon med:
  https://www.youtube.com/watch?v=KTvSfeCRxe8

  1. Tack för din fantastiska kommentar, Johanna! Jag förstår vad du menar och jag håller med dig. Blev helt mållös av din kommentar, så tack återigen. Bra formulerat. Nu har jag någonting att fundera på ikväll 😛

  2. Sen måste jag väl också tillägga att jag inte kommer ihåg den diskussionen, men jag minns att Henrik har pratat om att du blev dåligt behandlad på kontoret.

   1. Why thanks 😀 Man vet ju aldrig hur det man skriver kommer uppfattas av andra, men det var bra att den kanske bidrog till något 🙂 Hurvida andra kallar sig feminister eller ej gör inte mig direkt något, jag tolkar det mer som att de har en annan uppfattning av innebörden men att vi ändå vill samma sak. Träffat andra dock som tycker det är direkt förolämpande när folk vägrar kalla sig feminister, men det tycker jag är lite inskränkt.. Jag vägrade själv kalla mig det för ett par år sedan, men sedan fick jag en del klarhet som ledde till att jag för min del tyckte det var viktigt.
    Ja, man kan väl säga att jag till störst del hade väldigt bra människor omkring mig, men sen fanns det de där mindre vettiga och tyvärr är det ofta sådana som lyckas få högre roller de egentligen inte är lämpade för 😛 Men man får ju se det som att man fått erfarenhet att förhoppningsvis hantera dem bättre i framtiden.

    1. Precis. De där otrevliga rövhålen känner vi alla till, men bara för att man avskyr ”Arne på kontoret” behöver ju inte det betyda att man hatar alla män. Då är det ”Arne” som är jobbig och otrevlig, och huruvida han är man eller ej är ju totalt ointressant. Det är typ det budskapet jag vill få fram. Det är enskilda personers attityder och handlingar som är problemet, inte deras kön.
     Det kommer säkert bli skitbra för dig senare. Önskar er all lycka på Island =)

 3. Hejsan,
  jämställdhetsfeministern (vars inlägg du refererar till) håller upp en sen sådan där förvrängande spegel som man brukar ha på lustiga huset och uppförstorar alla dumheter som feminister vräker ur sig i det offentliga rummet. Han (jag antar att det är han, personen ifråga har aldrig presenterat sig eller uppgett någon form av personlig information) var en aktiv och uppskattad kommentator för flera år sedan när Pär Ström drev en blogg. Han försvann sedan när Ström lade ner sin blogg, tills han då någon gång i början av förra året åter dök upp med en egen blogg. Det är givetvis en stor parodi på de feministiska avarterna, fast många upptäcker det inte med en gång. De som är hemtama i hans kommentarsfält hänger på och håller med i parodin.
  Jag tycker ditt inlägg är så bra så jag skulle vilja återpublicera det som ett gästinlägg på GenusDebatten.se om det är okej med dig. Vi är flera stycken som skriver om jämställdhetsfrågor. Vi är väl 10–15 personer totalt (jämställdhetsfeministern är en av dem som skrivit hos oss), fast själva kärnan utgörs av omkring 5–6 stycken. Vi har olika perspektiv, olika politiska utgångslägen, kommer från både vänster och höger sida av det politiska spektrumet. Det vi har gemensamt är att vi är kritiska till dagens jämställdhetspolitik och feminism, men vi är även öppna för att låta feminister komma till tals. Men de flesta radikalfeministerna, som Lady Dahmer, skyr oss som pesten.
  Så titta gärna in, kanske du känner dig hemma där. Och som sagt, jag tycker det här inlägget var så pass bra, så jag skulle vilja återpubba det där om det är okej med dig. Och i så fall länkar jag också tillbaka hit, så fler får chansen att upptäcka din egen blogg.

 4. Denna blogg verkar ta upp mycket av det jag tänker och känner, även om jag inte håller med dig i allt, antagligen.
  Jag skulle inte heller kalla mig för feminist, lika lite som att jag skulle kalla mig för maskulinist i de fall då män diskrimineras pga kön.
  Jag tycker verkligen att det är hyckleri på högsta nivå då folk påstår sig hata alla män men samtidigt säga att om en muslim begår ett brott att man inte ska döma alla muslimer. Vilket man mycket riktigt inte ska. Men varför då detta hat mot alla män? Nej, inte riktigt alla män. Det är vita heterosexuella cis-män som våldtar, mördar och slår kvinnor. I alla fall enligt alltför många så kallade feminister.
  Det är skäl nog för mig att inte kalla mig feminist.
  Angående jämställda löner så har jag varit på arbetsplatser där det är män som sitter på de låga lönerna. Med andra ord så är även detta individuellt.
  Kram Pinglan

  1. Åh vad härligt att höra att någon förstår! Det här med feminism är skitsvårt. Det är som om att det är lag på att som tjej måste man vara feminist, annars jävlar eller nått. Allt det där är ju precis som du säger, otroligt individuellt. Tack för din kommentar!

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: