Min tandhälsa verkar sakta förbättras…

Åtminstone så kan jag ju hoppas på att så är fallet. I morse var jag nämligen hos tandhygienisten igen. Tanken är att jag ska gå dit 2 ggr om året för tandputsning och lite flourlackering för att hjälpa till att minska min risk för hål, eftersom jag typ alltid har hål i tänderna. Förra året så spenderade jag ca 11000 kr hos tandläkaren på att laga hål, och det är förjävligt, särskilt när jag inte har någon vidare inkomst heller, men ibland så undrar man om inte tandläkarna tycker det är roligt att laga massa hål och ta ut hutlösa priser för det.
Idag var beskedet i alla fall väldigt positivt, då hon knappt behövde göra nått med mina tänder. Jag hade knappt nån tandsten alls, jämföres med att tänderna har varit fulla med dem och ökat risken för hål gigantiskt mycket. Sen har ju mina tänder också varit såna att oavsett vad jag än gör, så blir tandhälsan inte bättre. Jag har lika mycket hål oavsett hur duktig jag är med mina rutiner, men för en gångs skull så känns det som att de rutiner jag håller på med nu, faktiskt kan innebära en positiv förändring – en gång för alla. Jag är trött på att höra att jag har början till hål i varje tand (för det är faktiskt så illa) och lägga ner pengar jag inte har på att laga hål som alltid kommer tillbaka.
Mina ”nya” rutiner innebär egentligen bara en sak och det är att jag börjat dricka läsk med sugrör istället för som vanligt. Visst, självklart händer det att jag dricker läsk och andra drycker som vanligt, men 9 av 10 ggr jag dricker läsk sen i början av sommaren så är det ur muggen jag köpte med sugrör, och det verkar hjälpa mot diverse grejer jag har haft problem med på sistone. Bland annat så har jag haft problem med ilningar uppe i högra hörnet, där jag också gjort rotfyllning + lagat säkert de tre bakre tänderna flera gånger om de senaste 2 åren och det är inte förrän några veckor tillbaka som jag äntligen känner att jag kan tugga på den sidan igen och slippa ilningar när jag dricker vatten. Det är skönt. Mina andra gamla rutiner för att få ordning på tänderna är logiska; tandtråd 5-6 dagar i veckan och när jag borstar tänderna så låter jag tandkrämen sitta kvar istället för att skölja bort den. Sen försöker jag att undvika småätande, och det går framåt även med det. Godis är inte lika gott sen jag hade det missödet då mina föräldrar var här i somras…
Mitt fula flin visar jag upp – med massa flourlack mellan tänderna.
Nej, jag har aldrig gillat mina tänder och särskilt inte mitt fula överbett som jag önskar att jag har råd att fixa någon gång. Så fort jag får jobb och har 15k över så ska jag fan skaffa tandställning och få raka och fina tänder igen. Dock vet jag inte om jag ska fixa mina tänder innan jag skaffar Anton, men om det visar sig att jag får råd med bägge sakerna innan Anton är född, eller att det är dags för han att komma hem så kommer tänderna före. Det hade varit underbart om många av mina andra mål blir uppfyllda innan jag får Anton. Och för övrigt så har jag inte kommit någonstans med mitt mål om att bli snygg. Jag har istället blivit fetare, och fattigare.
För övrigt så är jag väldigt trött, men glad över att få jobba hemifrån både idag och imorgon. Jag har ingen direkt motivation att visa upp mitt ”fula tryne” på Lernia efter omtumlande diskussioner och massa annat som för närvarande inte är bra för mig. Det har varit skönt att få sitta hemma och arbeta med kalkylering. Det är det sista jag har kvar att göra innan jag är klar med utbildningen.
Och så blödde jag näsblod igen i morse. Sist jag gjorde det skulle jag också till tandläkaren, så kanske är det besöken till tandläkaren som frambringar ångest som ger mig näsblod, eller så är det nått annat skit. Kanske var min ultimata lösning för att slippa sånt här inte så pass bra ändå? Det kanske fattas något för att det ska hjälpa, men vem vet? Jag hoppas att det bara var en engångsföreteelse.

av Anna-Maria

Arbetssökande webb/systemutvecklare, vegan och älskar hundrasen Grand Danois. Bor i Malmö med ragdoll katt och rumskompis. Väntar ivrigt på första jobbet inom programmering och möjligheterna att köpa egen lägenhet via BoKlok.

%d bloggare gillar detta: