Men om man inte orkar stå då?

Jag läste en artikel häromdagen i DN om att stå upp förbättrar hälsan och kan minska risken för att dö i förtid. Well, duh? Alla vet vi väl att så är fallet och att det är ”farligt” att sitta ned för mycket. Det är så otroligt många artiklar i media just nu om alla risker som vanligt folk (inkl. mig själv) tar som bidrar till att man dör i förtid. Artiklarna får det att låta som att istället för att du dör vid 80+ nånting så dör du när du är 50, men så är det ju inte. Visst, du dör tidigare om du inte är hälsosam, absolut, men ofta gäller det bara kanske 1-2 år tidigare än genomsnittet. Sen är det så totalt olika med och jag vill hellre leva mitt liv och dö vid 50 än leva som halvsjuk tills jag är 80+ och har haft smärta eller andra problem hela livet. Ska jag bli totalt hälsosam så måste det inte kännas som tvång, utan det ska vara något roligt, vilket det sällan är och därför kan jag nästan aldrig bryta dåliga vanor.
Maja ligger o sover bredvid mig i soffan
På grund av min fibromyalgi så har jag väldigt svårt att stå upp i längre och korta stunder. Dessvärre, då jag den senaste tiden fått problem med ryggen och fått värre värk med fibromyalgin än vad jag haft på länge, så är det typ bara promenader eller att stå upp som förbättrar symptomen, men såsom min hälsa är för tillfället så orkar jag knappt gå och jag orkar bara stå nån minut eller så innan jag börjar få smärta av andra slag. Därför fortsätter jag ofta att sitta ner, trots att ryggen gör ont och jag får fibrovärk. Det är ett moment 22 eller en ond cirkel och jag ser ingen direkt förbättring, särskilt eftersom den astråkiga hösten snart kommer, och snart är vintern och snöhelvetet här igen.
I övrigt är jag ändå relativt glad, bara att jag är otroligt seg och trött samt att jag känner mig smått uttråkad. Jag har inget direkt att se på Netflix (förutom The Nanny) och då jag inte orkar prata politik nått mer nu, så har jag knappt haft några idéer alls för att blogga. Det är väldigt trist, så jag är glad att jag åtminstone kom på nått att skriva om idag, även om det självklart inte är ett tvång att jag ska skriva nått dagligen. Det är bara jag som vill göra det, så länge det är intressant och jag kan fylla ut det mer än vad en rad text + en instagrambild kan göra. Helgen går förbi fort, men det gör inte så mycket. Jag har snart inte särskilt mycket mer att göra på Lernia, så risken är väl att man får försöka fylla ut de sista veckorna jag är där med andra projekt. Jag vill ju gärna fokusera mer på eget företagande, typ låtsas att jag ska starta min firma och ta reda på allt småskit som behövs för det. Jag vill faktiskt veta vad allt jag behöver hade kostat, hur jag kan dra av hyran, hur dyrt det hade blivit o införskaffat en tjänstebil etc. Jag vill bara veta det.
Jaja, det får komma senare. Vad ska du göra resten av denna helgen?

av Anna-Maria

Arbetssökande webb/systemutvecklare, vegan och älskar hundrasen Grand Danois. Bor i Malmö med ragdoll katt och rumskompis. Väntar ivrigt på första jobbet inom programmering och möjligheterna att köpa egen lägenhet via BoKlok.

4 kommentarer

 1. Jag är också så himla trött på allt tjat om vad som förlänger och förkortar livet. Typ ”tre glas vin i veckan ökar den livslängd med…. ” hur många år det nu var… eller att en cigg förkortar livet med x antal minuter. Finns liksom många som lever i 100 år men som ändå rökt hela livet och andra som levt relativt hälsosamt men ändå inte blir 100… det är ju individuellt.
  Jag satsar inte på att leva så länge som möjligt, utan på att må så bra som möjligt så länge jag lever.
  Och det där du skriver om moment 22, så är det med depression också. När man är deprimerad bör man hålla fast vid sina rutiner, fysisk aktivitet är viktigt och allt det där. Bara att när man är deprimerad så orkar man ju inte allt det där. Man orkar knappt ta sig ur sängen och då mår man ännu sämre. Moment 22.
  Kram!

 2. Det här med nyttigheterna ska man ta med en stor nypa salt, även om dem påstår att mängder med salt inte är nyttigt. Höhö.
  Men jag tror att om man lever med dem där grundläggande sakerna man har fått lära sig om kost och diverse så kan man anpassa det till en livsstil som passar en själv.
  Inte alla dessa vad som är inne för denna veckan. Ena veckan ska man äta fisk alla dagar i veckan, nästa kommer dem på att nej, det är skadligt för du kanske utvecklar gälar själv.
  Nästa vecka är det något annat dem kommit på.
  Tycker det hela är mest skrattretande.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: