Måtte vändningen komma snart…

Det var typ en månad sen jag bloggade sist, men det har sina orsaker. Mina vardagar har inte inkluderat så mycket händelser. På jobbfronten är det mesta som vanligt, och jag spenderar mina dagar primärt med att se på Chicago serierna på ViaPlay och slösurfa samt spela spel på min iPad. Men jag har lite grejer i huvudet, så vi tar väl och går igenom det också, bara för att. I det här inlägget fokuserar vi på jobbsökandet.

Hösten närmar sig, och likaså gör möjlighet för anställning

Sen mitt förra inlägg, då jag skrev om timdebitering och frilansande så har det hänt lite saker. Jag har haft lite intervjuer, primärt med konsultbolag och en teknisk intervju med ett företag där en gammal klasskompis från Kristianstad precis har fått jobb är precis avklarad. Det positiva med det är att enligt honom så räckte det bara med en teknisk intervju där han noga gick igenom kod på grejer han hade gjort och sen var det bara att skriva på papper. Han har pratat mycket gott om mig också, så blir detta av så kommer vi jobba i samma team, vilket känns underbart. Men jag försöker hålla mig realistisk som vanligt. Jag har nu haft intervju där och den gick bra, men inget är bestämt ännu, men det kan ändras mycket snabbt, så vi får se. Det var i alla fall inte ett definitivt nej från dem, utan det handlade mer om ifall de har plats för någon inom frontend. Backend är mer aktuellt där just nu, men som sagt. Det kan ändras mycket fort. Jag fortsätter söka jobb som vanligt så länge. Under intervjun så hörde ett till konsultbolag av sig till mig med ett mycket passande yrke, nämligen fullstack/frontend med backend i node.js. Känns rätt perfekt, men jag står fast vid att första bästa företag som erbjuder mig ett jobb kommer få ett ja. Och jag hoppas som fan på att det kommer mycket snart.

Jag hade också ett spännande möte med ett annat konsultbolag… 😍

För ett par veckor sen träffade jag ett annat konsultbolag som har en väldigt intressant lönemodell och i princip aldrig tar emot juniorer eller nyexaminerade. Orsaken? Ja, det är väl mest så att som konsult på ett konsultbolag om det inte är ett jättestort sådant med många tusen anställda, så brukar de flesta konsultbolag nästan aldrig ta emot juniorer eller nyexade. Detta brukar iofs mest också bero på om de har in-house projekt eller inte. Det är så olika. I alla fall. Jag fick kontakt med de här på LinkedIn efter att jag lämnat en kommentar om de tar emot nyexaminerade. Konsultchefen kollade in min profil och vi connectade. Sen sa han att han vill hjälpa mig tack vare att jag är så driven och passionerad.

Jag kom då dit på ett möte där han gick igenom lönemodellen och hur vi hade kunnat hitta lämpliga uppdrag. Lönemodellen för övrigt (som jag inte ska gå in på allt för djupt) är väldigt intressant. Det är ungefär en hybrid mellan att vara anställd och ha egen firma. Skillnaden är procenten man tar in, och när jag räknade på det så blev man väldigt glad. Dessutom kör de heller inte med provanställning, så hade dem nu av nån lycklig anledning hittat ett uppdrag till mig som jag hade kunnat påbörja direkt så hade jag varit fast anställd på en gång. Snacka om vad skönt det hade varit! Särskilt med mitt jävla tjat och gnat om min framtida bostad.

Men det tar vi i ett annat inlägg.

Jag har också sökt jobb som 1st line IT support i Danmark…

Och det känns väl sådär, men det går väl i linje med hur pass inställd jag är nu gällande jobbsituationen. Även om jag är utbildad så känns det som om att skulle jag få ett jobb som innebär att jag sitter och kodar hela dagarna, så är det mirakel nog i sig. Jag förstår inte varför det har varit så svårt för mig att få ett ja från en arbetsgivare ännu. Inte med tanke på hur bra intervjuerna har gått. De vågar bara inte chansa på nyexaminerade, om det nu inte är någon de känner eller någon de har haft på LiA där. De flesta i min klass, om säker inte alla vid det här laget har säkert fixat ett jobb nu, men inte jag. Inte ännu, men det borde väl lösa sig.

Jag blev tipsad om jobbet via ett par familjemedlemmar, men velade rätt länge om jag skulle söka. Jag menar, jag är inte utbildad inom det, har knappt någon erfarenhet och jag talar inte längre danska. Men jobbet är sökt, sen får vi se. Jag kollade hur lönen ser ut för en person i Sverige och lönespannet är ok. Det är lägre än vad jag behöver just nu, men allt som är tillräckligt för mina framtidsplaner är ju positivt. Jag ska inte vara girig eller kinkig, jag är bara ivrig. Får jag jobbet som IT supporter så är det ju bra att jag jobbar, men jag hoppas verkligen att jag får sitta och koda hela dagarna, för det är det jag tycker är roligast och det är där jag trivs bäst.

av Anna-Maria

Arbetssökande webb/systemutvecklare, vegan och älskar hundrasen Grand Danois. Bor i Malmö med ragdoll katt och rumskompis. Väntar ivrigt på första jobbet inom programmering och möjligheterna att köpa egen lägenhet via BoKlok.

%d bloggare gillar detta: