Live Streams ska ta min YouTube kanal till nästa nivå! Om någon orkar bry sig d.v.s…

Jag ska inte låta allt för negativ, men jag är väldigt realistisk när det åtminstone kommer till min så kallade karriär som videobloggare. Hur jag än gör, så är det sällan jag lyckas spela in något som är utav intresse för många. Det mest intressanta är väder i Växjö och min video om Asperger, ungefär. Resten ska jag vara överlycklig om de passerar 20 visningar, eller nått i den stilen.
Ok, som vanligt så är det mitt gigantiska behov av att bli sedd, hörd och att få en rad feedback som återigen står i fokus, men jag kan som vanligt inte riktigt hjälpa det. När något är så otroligt roligt i min lilla värld så vill jag ju bara att andra ska glädjas av det jag gör lika mycket som jag själv gör. Jag vet vad jag saknar för att få det jag vill ha och det är ju det gamla klassiska. Ett tema, bättre redigering, konsekvent uppladdning av intressanta videoklipp och gärna ett bra outro (vilket är det som sker i slutet på varje video) och intressant engagemang från potentiella tittare. Ställer jag rätt frågor, spelar in och laddar upp på rätt tid med ett ämne som folk är intresserade utav så går det ju rätt bra. Själva grejen är att jag lyckas med det kanske 1 gång per 10 klipp jag laddat upp. Resten är bara tråkigt blaj som bara jag själv bryr mig om.
I alla fall. Jag har skapat en sida här på bloggen för mina framtida live inspelningar som ska ske på min YouTube kanal. Observera dock att dessa inspelningar skiljer sig från andra live inspelningar. Det finns alltså två sorters sätt att spela in på. Videor som finns på sidan är såna som sker av ett så kallat ”entrycksinspelning” eller nått i den stilen. Det är alltså en liveström som alltid sker på en och samma url och där jag kan köra en live inspelning med ett enda knapptryck och det är via min encoder.
Det andra sättet är att göra ett event. Då kan jag själv bestämma när jag ska spela in det och själva inspelningen får en egen unik url, precis som en vanlig video. Dock så får iofs en direktinspelning som jag berättade om innan också det, men det är inte förrän live inspelningen är över.
Här är i alla fall videon till den jag hade tänkt spela in imorgon. Det sker kl 13.00 svensk tid. Den kommer dock ske på Engelska, men jag kommer göra fler liveinspelningar även på Svenska.
Uppdatering! Det strulade rejält med ljudet på min första inspelning, men videon ovanför är den första riktiga live sändningen jag faktiskt spelade in utan några större problem.
Jag hoppas i alla fall att du kan titta och ställ gärna frågor som kommer ske direkt i en live-chatt. Jag vet inte om möjlighet finns att ställa frågor innan inspelningen har börjat, men ni kan väl prova så svarar jag gärna på dem om det funkar under inspelningen.

av Anna-Maria

Arbetssökande webb/systemutvecklare, vegan och älskar hundrasen Grand Danois. Bor i Malmö med ragdoll katt och rumskompis. Väntar ivrigt på första jobbet inom programmering och möjligheterna att köpa egen lägenhet via BoKlok.

%d bloggare gillar detta: