Kortklippt frisyr igen och det är underbart!

Igår klippte jag mig äntligen kort igen. Jag har gått och väntat på det sen februari nån gång, men när jag skulle ha klippt mig då, så blev det inställt i sista minuten, så då fick jag vänta ett bra tag till.

P.g.a pandemin så har jag inte klippt mig på över ett år. Det var längesen det gick så lång tid mellan en klippning. Sist var nog när jag var ung tonåring och fortfarande bodde hemma. Då kunde det gå år mellan klippningarna utan problem.

Före och efter bild på frisyren. På första bilden är håret otvättat, så sorry för det.

Tanken var att jag skulle ha gått ner lite mer i vikt innan jag klippte mig kort igen, men med tanke på hur jobbigt det har varit att ha konstant uppsatt hår och lite längre än man haft på länge, så orkade jag inte hålla på längre. Nu i efterhand känns det lite skumt. Känns som om jag fortfarande har det uppsatt, för det är rätt så svalt i nacken. Dock om jag drar handen genom håret så är det ju mycket som är borta och det är lite udda känsla, men jag lär ju vänja mig. Än så länge ångrar jag inte mig.

Gråa hår är faktiskt rätt så fantastiskt nu…

När vi hade klippt färdigt hos frisören igår så blev vi båda chockade av hur snygg frisyren blev. Detta berodde mest på mina gråa hår som har under senare år brett ut sig rätt så rejält längst fram på huvudet. Istället för mörkblonda polisonger så har jag alltså vita såna. För några år sen så var det mer som slingor, nu ser det nästan ut som något man färgat in, lite cruella de vil style eller nått. Det blev i alla fall en mycket häftig effekt, och för att testa lite så täckte vi de gråa håren med lite lila färg, då jag har velat pröva lila färg ett tag nu. Det gick fint och färgen fastnade. Dock inte lite hårt som om vi hade blekt det, men det är lila i alla fall. Grymt häftigt blev det i alla fall!

Vad är det för frisyr då?

Frisyren jag har klippt till är typ en blandning av en så kallad Pixie frisyr och en mohawk. Pixie är typ den frisyren som artisten Robyn hade i många år, men som är lite mer kortklippt och rufsig. Mohawk är ju att håret på toppen av huvudet står upp och är format lite som en triangel. Jag har det lite längre på sidorna, för jag vill inte ha en undercut frisyr, håret i mitten på huvudet står rakt upp, precis som en mohawk, men pixie delen är mer lite variation. Vill jag så kan håret ligga lite mer. Det kan se rufsigare ut eller mer Mohawk aktigt då. Det känns bra, men just nu är själva mohawk delen lite svår att få till, då håret inte är vant vid att dels stå upp och dels inte vara konstant uppsatt. Det gör att mohawken inte är så tydlig, men håret står i alla fall upp.

Det här med styling, när man typ kör ”no ’poo” metoden…

När jag har haft kort hår innan så har jag antingen stylat det till tusen och fått tvätta det typ dagligen eller så har jag inte gjort nått alls men så har jag sett lite ”tråkig” ut istället. Inget av det är av intresse nu. Nu vill jag styla det, men utan att få några direkta nackdelar. Vad jag syftar på är att jag vill inte återgå till att hålla på med kladdiga styling produkter. Jag vill heller inte börja tvätta håret oftare än typ var 5-7 dag som jag gjort väldigt länge nu. Det är inte bra för hårbotten att tvätta håret för ofta och jag tycker det är skönt att slippa tvätta det ofta med. Visst, när man har så kort som jag har nu så hade jag kunnat duscha på typ 5 minuter istället för typ 25 som det annars är i vanliga fall, men just för hårbottens skull och för att mitt schampoo är lite dyrare så vill jag gärna slippa tvätta det oftare än tidigare.

Dagen efter klippning så är stylingen lite mer komplicerad. Nån direkt mohawk går inte att få till, men det står rakt upp i alla fall, barret mitt.

Därför så har jag googlat lite på naturligare styling produkter för håret. Efter råd från min frisör så tyckte hon att saltvattenspray borde vara lösningen, så det köpte jag av henne igår. Sen har jag köpt en tub aloe vera, för det kan man använda istället för hårgele. Än så länge känns det bra, för håret är stylat utan att vara kladdigt eller stenhårt. Det känns så klart att jag har grejer i håret, men inte alls på samma nivå som det har varit innan som jag minns det. Sen är bara frågan hur ofta jag måste fylla på det. Målet är väl så sällan som möjligt.

Dagen efter klippningen så har det varit svårt att få till en bra mohawk frisyr. Håret står rakt upp, med undantag för några små slingor längst fram som typ formar ett hjärta, men i övrigt ser det ju ok ut. Tanken med den här frisyren är att den kan vara lite allt möjligt. Dock är huvudsaken primärt att det ska väl stå upp, och inte vara i vägen för ögonen. Det resultatet har jag väl idag, men det hade varit trevligare att ha lite mer mohawk, men jaja. Det löser sig. Idag sprayade jag lite mer med saltvattenspray och tog även lite aloe vera för att få mer stadga och det går upp och ner än så länge. Kanske måste jag ta mer aloe vera för att få mer form. Eller så kanske jag får köpa nått naturligt vax eller så.

Sen är mitt hår väldigt ovant just nu, då det typ har varit konstant uppsatt i flera månader, men konstigt nog har jag också lite mittbena med, men tids nog kommer det nog försvinna med.

Överlag så är jag nöjd i alla fall, och det är skönt att inte ha svettats som en tok i natt och att det är svalt i nacken. Jag är grymt nöjd med den lila effekten också och när håret väl har vant sig vid att bli stylat så lär den bara bli ännu bättre och snyggare.

Och jag känner mig som mig själv igen. Mer androgyn och såsom jag känner mig inombords visas äntligen mer utåt.

av Anna-Maria

Arbetssökande webb/systemutvecklare, vegan och älskar hundrasen Grand Danois. Bor i Malmö med ragdoll katt och rumskompis. Väntar ivrigt på första jobbet inom programmering och möjligheterna att köpa egen lägenhet via BoKlok.

%d bloggare gillar detta: