Jag måste sluta störa mig på småsaker…

Ibland är min hjärna otroligt jobbig. Den tycker liksom att jag borde vara kung över hela världen, eller något i den stilen och att precis allt ska handla om mig, och gör det inte det, ja då blir min hjärna sur och tvär. Fast jag är fullt medveten om det här, men trots det så är det ibland, eller snarare ofta väldigt svårt att sluta fokusera på småskit som man egentligen inte behöver bry sig om.
Oftast handlar det om uppmärksamhet. Jag vill ha tusentals läsare på bloggen, tusentals prenumeranter på min YouTube kanal. Miljoner med visningar på alla mina videoklipp. Hundratals kommentarer på mina bloggar och videoklipp samt massa som följer mig på sociala medier och älskar precis allt jag gör. Ni förstår hur ouppnåeligt det är, va? Det kommer aldrig hända, för hade alla människor verkligen älskat och brytt sig om allt jag gör så hade allt det där redan varit ett faktum för längesedan.
Dock så har alla de där känslorna lugnat ner sig något, särskilt när det gäller mina bloggar. Så länge jag skriver något tillräckligt ofta så får jag en bra skara med läsare och en hel del kommentarer dessutom. Även om det kan klassas som ett lågt nummer, så är jag ändå väldigt nöjd. Värre är det med mina försök att skapa en karriär på YouTube, eller när jag startar Hangouts på Google+ eller Hangouts on Air. Då är det verkligen typ ingen jävel som bryr sig och det är lagom tröttsamt, men ändå komplett förståeligt.
Idag jobbar jag hemifrån igen. Gjorde det igår med och ska även göra det imorgon, fredag. Det är skönt att kunna göra det, för det är så mycket lättare att fokusera på jobbet då. Jag får mycket mer gjort. I alla fall… Om man ska återgå till mitt problem. Nu under förmiddagen så har jag lånat en högtalare med mikrofon av Henrik för jag tänkte köra igång en hangout medan jag sitter här hemma och jobbar. Den har varit igång i snart en timme och INGEN har dykt upp eller ens kommenterat. Min reaktion? Ingen jävel bryr sig. Verkligheten då? Jo, folk är på jobb eller upptagna. Jag vet det. Jag är så fullkomligt medveten om det att det är galet, men vad gör jag? Jo, jag sitter och surar över att ingen kommer in i min hangout och håller mig sällskap medan jag jobbar här hemma. Är inte det lite galet?
Det är enligt mig – väldigt galet, men det verkar jag tydligen skita i. Det känns lite schizofrent att ha en del av sig själv som inte kan sluta störa sig på småsaker, samtidigt som jag är fullt medveten om att jag reagerar på det här sättet och förstår oftast varför ”ingen jävel bryr sig”. Jag vet att saker och ting kommer förändras till det positiva någon dag, förmodligen den dag då jag har något bättre att göra videobloggar om, såsom när Anton äntligen är här, så jag slipper göra massa random skit.
Andra saker jag också stör mig på här ju det här med vertikala videoklipp. Varje gång jag ser någon människa dela ett sånt klipp så har jag lust att bara lämna en kommentar om att nissen ska vända på kameran, men jag gör inte det om det inte finns en rejäl anledning till det, för hade jag börjat lämna såna kommentarer på varje video så hade jag till sist blivit blockad i varje grupp jag är med i på FB och många kanaler på YouTube hade säkert blockat mig med eller anmält mig för trakasserier. Därför fortsätter jag fightas mot vertikala videoklipp genom att göra egna videos om det.
Jag har faktiskt gjort så pass många videoklipp om vertikal inspelning nu, så det finns en playlist med dem. Jag delar den nedanför, ifall jag inte gjort det tidigare men här kan jag tjata lite åtminstone. Slå igång undertext på klippen om ni har lust. Det finns textat på både Engelska och Svenska.
Kortfattat. Jag beter mig som en idiot som inte kan sluta störa mig på småsaker, men jag är medveten om detta och jag vet om att jag gör fel. Det är otroligt jobbigt att ha de så här och jag vet inte varför. Jag vill bara vara nöjd och glad och bli arg över saker som är värda att bli arg eller upprörd över, som exempelvis allt krigande människor sysslar med, fattigdom och hungriga barn i Afrika. Eller nått i den stilen.

%d bloggare gillar detta: