Imorgon är sista dagen på Globala Kronoberg

Och hur det hela känns är väl blandat. Jag har trivts väldigt bra bland mina kollegor där och jag har fått fortsätta att hjälpa till med uppgifter som har varit mycket lämpliga. Jag har fått jobba hemifrån en hel del och det har funkat bra. Jag har fått väldigt mycket beröm och det är skoj! Jag kommer blogga mer om hur min tid har varit på Globalas egna blogg, men jag lär väl länka dit när inlägget har publicerats. Det är min uppgift för imorgon, så det blir en lugn avslutning på veckan.
I nästa vecka däremot så ska det börja hända mycket spännande grejer, men det jag ska syssla med nu är relativt hemligt som jag har förstått det då mycket av det handlar om ekonomiska saker. Jag hade också ett otroligt givande möte igår med några från Funkibator om vad vi ska hitta på härnäst och jag hoppas verkligen att de sakerna vi pratade om kan bli verklighet. Det skulle vara mer än awesome om det hade blivit så, men mer detaljer kommer väl när jag väl får yttra mig om det. Sen vill jag heller inte ta ut segern i förskott.
Annars så har jag idag arbetat hemifrån igen och det har varit skönt. Jag har haft rätt mycket värk denna veckan, särskilt i ryggen, nacken och i axlarna. Jag vet inte varför, men ibland har jag ju bara ont utan nån direkt anledning. Sen har jag självklart haft rätt mycket fibrovärk med som vanligt.
Idag så har jag suttit hela dagen framför datorn. I stort sett hela eftermiddagen har gått åt till att fixa problem, med diverse småskit som gäller alla bloggar jag har hand om. Nu har jag ju en till, som tillhör Maja, min katt för de som har missat det. Tanken med hennes blogg är att det mesta ska gå på automatik, så då har jag använt mig utav en grymt bra tjänst som heter ifttt.com som står för ”if this then that” på engelska. Den har i stort sett allt man behöver, men självklart är den inte perfekt.
Man kan använda den tjänsten för att skicka saker över nätet, och ett exempel är att skicka taggade bilder från instagram till hennes wordpress blogg. Av någon anledning så strulade det med det, och lösningen var tydligen att byta lösenord på WP bloggen som inte innehåller några särskilda tecken såsom ett utropstecken eller å, ä, ö. Konstigt egentligen, men det löste problemet. Jag har också suttit hela eftermiddagen med att fixa nya videoklipp från särskilda spellistor från YouTube till hennes blogg. Problemet är att YouTube, eller Google själva verkar rata allt vad rss heter och även om det fortfarande funkar att använda deras kompilerade rss-adresser (eller hur man nu ska förklara det) så funkade det inte så bra när jag skickade dem till bloggen. Rubriken för enskilda videoklipp samt text och sånt funkade bra, men själva videoklippet fungerade inte alls och hämtades alltså inte. Det tog mig säkert 3 timmar att ”lösa” det, men slutligen så är det inte lönt, men jag löste det istället genom att använda den inbyggda funktionen ”blogga det här” som WordPress har och så lyckades jag göra ett bra inlägg ändå, med det senaste videoklippet jag spelade in med Maja tidigare idag.
https://www.youtube.com/watch?v=ALV_O_v0YlQ
Nä, nu har jag rabblat på tillräckligt om totalt ointressanta saker. Nu måste jag äta nån slags middag och sen lär jag väl sitta vid teven resten av kvällen och se några serier på Netflix samt lite anime med älsklingen skulle jag gissa.
Trevlig torsdagkväll, kära läsare.

av Anna-Maria

Arbetssökande webb/systemutvecklare, vegan och älskar hundrasen Grand Danois. Bor i Malmö med ragdoll katt och rumskompis. Väntar ivrigt på första jobbet inom programmering och möjligheterna att köpa egen lägenhet via BoKlok.

%d bloggare gillar detta: