Hur man kommer på ett bra namn till sin Ragdoll katt?!

Eller annars kallat – ”Aweeee!!!! Var är du?!”

För den som inte fattar så ska jag förklara. Sen ungefär en vecka tillbaka så har jag börjat få en bild i huvudet av hur livet ser ut efter jag har flyttat och min lilla bebis har kommit hem till mig och varit hos mig ett tag. Såsom jag tänker det här scenariot, så har jag möblerat enligt modell nummer två (läs om alla möbleringstankar i det här inlägget) där jag sitter i min poängfåtölj och tittar på tv. Baby Awinita (hennes namn tills jag bestämt mig för vad hon ska heta) är någon annanstans där jag inte kan se henne. Då ropar jag: ”Aweeeee!”, precis som Hakuna Matata låten och så kommer hon springandes.

Om det här scenariot blir sant eller ej återstår att se, men det har i alla fall lett till att hennes namn börjar närma sig, även om jag inte alls har bestämt mig. Jag gillar verkligen hennes ”kennel” namn, eller namnet i stamtavlan, Cherokee Awinita (inte med a som jag skrivit innan utan med i). I så fall hade hon kallats Awi för att förkorta det, men det känns inte helt rätt ändå. I alla fall inte just nu.

Alla namn jag dels har kommit på själv men även fått förslag på känns inte 100% rätt, men till sist lär det väl ske. Om inget annat får hon gå efter stamtavlan och bara ha massa smeknamn eller nått. Jag har iofs haft två drömmar om henne under helgen där hon i den ena hette Minus och i den andra Magda. Inga av de namnen känns rätt heller. Jag tycker dock att hon ser ut som en Madicken, och Awi känns riktigt bra i det här scenariot jag beskrev, men ingen känns 100% rätt i alla tillfällen just nu. Namnet Awinita går ju att formatera lite hur man vill egentligen. Allt från Awin, Neeta, Awi, Ini, Wini, Awe hade ju varit varianter på hennes namn. Orsaken som gör att Madicken känns rätt är bara för att hon ser ut som Madicken, men verkligen inte som en Maddie, Madde eller någon variant på det namnet, men att hela tiden säga Madicken känns inte rätt det heller, men det är det bästa namnet jag fått förslag på hittills tror jag ändå, förutom att behålla namnet i stamtavlan eller kalla henne för Mim som jag själv kommit på.

Efter en snabb googling så upptäckte jag att Muffin, alltså cupcake på engelska, vilket är det jag tänker på när jag tänker Blåa Ragdoll kattungar så heter det Magdalena på flera språk vilket är lite komiskt. Dock så har jag aldrig i hela mitt liv gillat namnet Magdalena. Jag kom ihåg när jag var barn och hittade på massa historier så hette tjejen folk tyckte minst om just Magdalena. Det var innan man förstod att alla bör behandlas med respekt och att alla är lika värda samt att i allt man såg på TV hade ju klassiska stereotypiska karaktärer där det alltid fanns en elak tjej eller kille, hjälten, plugghästen etc. Magdalena tyckte jag var ett perfekt namn på en tjej som ingen tycker om när jag var liten, för det var så ”fult”. Därför så det hade känts fel av mig att döpa min nästa bebis till det, även om det är komiskt att det betyder muffin på flera olika språk. Jag kommer ju liksom älska henne mest av allt känns det som!

När jag var och hälsade på Baby Awinita förra helgen så fick hon plats i min handflata och hon är ju bara för söt. Den här smileyn 😍 är långt ifrån tillräcklig när det gäller alla känslor som uppstår när man ser en bild på henne. Man vill liksom gångra den med hundra miljarder eller nått i den stilen. Jag längtar så mycket efter henne, och jag saknar Maja så jag håller på att gå galen, men det känns kul att ha en ny bebis att se fram emot. Det kommer ju hjälpa att ha en liten kattunge att ta hand om och jag hoppas hon kommer vara lika snäll även när hon kommer hem sen till mig om ett tag.

Ansiktet som visar hur mycket jag längtar och saknar att ha en katt just nu…

Så, om man återgår till namn-snacket då. Det hade ju som sagt varit så mycket lättare om det var en hane vi pratade om här nu, för då hade namnet varit bestämt. Antingen Putte eller Felix, men nu är det en flicka. Jag har fått en hel del förslag på namn sen jag började skriva det här inlägget, men än så länge har jag inte kommit på det perfekta namnet. En kompis till mig tipsade mig om att en katt alltid ska ha tre namn enligt någon känd poet och dikt. Som jag nämnt innan så kommer hon ju få massvis av smeknamn oavsett. Hur man iofs kommer på ett namn för sin katt vet jag egentligen inte. Jag antar att man bara har ett gäng förslag och när man ser katten så vet man bara vilket namn som är rätt till sist. Jag tror dock att när jag träffar henne nästa gång så ska jag testa lite olika namn på henne och förhoppningsvis kanske hon hjälper mig att hitta rätt. Lite som i filmen Beethoven där hunden skäller för att visa vad han vill heta.

https://www.youtube.com/watch?v=i1cLQnbttHk

av Anna-Maria

Arbetssökande webb/systemutvecklare, vegan och älskar hundrasen Grand Danois. Bor i Malmö med ragdoll katt och rumskompis. Väntar ivrigt på första jobbet inom programmering och möjligheterna att köpa egen lägenhet via BoKlok.

%d bloggare gillar detta: