Hur jag hjälper mig själv komma över besattheten av en perfekt YouTube kanal.

Jag gör det genom att se den här videon om och om igen:

Enkelt va? Det behöver dock inte innebära att du som läser detta just nu ska sluta läsa, för nu kommer min känslomässiga förklaring till mina tankar som aldrig slutar snurra runt i huvudet varje gång jag närmar mig min YouTube kanal…
Jag har gjort 3 videos den senaste tiden som jag är otroligt nöjd med på alla sätt och vis. Det har gett resultat i och med att folk har tittat på dem och kommenterat samt gillat dem. Det har varit kul att göra dessa videos, även om de bara är för att introducera min kanal som nu har fått ett tema.
Det är verkligen så här, som i videon ovan jag vill fortsätta göra YouTube klipp. Jag vill lägga tid på bra idéer, ha ett manus med mera. De ska ha en komisk twist och jag ska agera naturligt, även om jag läser ifrån ett manuskript. Med undantag att jag ibland var tvungen att klippa för snabbt, så är jag extremt nöjd. Jag var så inne i det hela när jag spelade in att jag glömde bort att pappret låg så långt ner och jag ville inte att man skulle se toppen av mitt huvud tusen gånger. Det gick rätt bra ändå. Jag kommer bli bättre på det också.
Just nu jobbar jag på två videos som jag har fått idéer till. Den ena gäller den återkommande berättelsen om varför jag vill ha en Grand Danois. Jag tror jag har spelat in det och laddat upp det säkert 4 gånger sen 2009. Denna gången så blir det mer kreativt, nästan som ett TV reportage men jag är inte riktigt nöjd än med manuset så jag lär skriva om det.
Sen har jag tagit bort ytterligare två klipp från kanalen, som faktiskt handlar om Grand Danois och det beror på en sak – för få visningar. De har inte ens fått över 50 sen jag laddade upp dem hösten 2014, och nu ska jag klippa om ett av dem och göra en bättre och mer informativ video. Jag hoppas det kommer bli bra.
Mitt stora problem är det här med så som jag gjort videos tidigare. Jag vet att det är inte lönt – FOLK BRYR SIG INTE OM MINA VIDEOBLOGGAR! Men ändå så kan jag inte släppa tanken. Jag vill tydligen plåga mig själv så mycket att jag är på väg att skapa nya kanaler hela tiden, starta livesändningar på tidpunkter då folk är på jobbet och inte kan titta eller chatta med mig, och idag flyttade jag på kanalen igen till en ny sida men insåg snabbt att det var meningslöst, eftersom jag förlorar i så fall värdefulla kommentarer och annat, så det är inte bra.
Det jag stör mig på är detta:

  • Att jag inte kan flytta på enskilda videoklipp till andra kanaler, utan att förlora alla visningar och kommentarer. Jag hade så gärna velat skapa en enskild kanal för mina klipp om Inman Aligner, men vissa videos har över 2000 visningar och det är verkligen att börja om från början om jag skulle göra det. Jag kan göra klippen olistade och lägga dem i en publik spellista på en annan kanal, men då blir inte de enskilda videoklippen hittade och det suger!
  • Att översättningen av kanalen är otroligt buggig. Numera kommer kanalens innehåll främst ske på Engelska, men jag har kopplat kanalen till min G+ sida för min svenska blogg (I huvudet på en Grand Danois galning, som du läser just nu). Jag kan ändra huvudspråk utan problem, men att ändra namnet på kanalen krävs också i så fall, vilket var orsaken till varför jag tillfälligt flyttade den till en annan sida, då jag vill ha den på Engelska från början med ett bra namn som funkar överallt oavsett. Jag kan ju självfallet flytta kanalen till en annan sida, så är problemet löst men ja, det har jag ju provat och det var inte ett bra alternativ. Jag ska försöka vänta istället tills YouTube bryter relationen helt till Google+. Det är bäst, och jag väntar jävligt otåligt!
  • Att folk verkligen inte bryr sig när jag pratar vardag, i alla fall inte på YouTube. Här på bloggen har jag varit en succé enligt mig själv sen jag återgick till WP för gott under sommaren 2014, så här klagar jag verkligen inte. Ni gillar min blogg och det är awesome. Mig själv på YouTube, ute på promenad med mera? Nä, det är tydligen dötrist – så varför vill jag då fortsätta med det? För att jag är galen. That’s why!
  • Jag vill skapa en blogg/sida etc. på Engelska som ska agera som ett komplement till mina nuvarande bloggar. En blogg eller sida där jag skriver om Grand Danois, mina egna tankar etc men det är inte lönt. Orsaken till det beror på att jag inte kommer ha ork till det. Jag kan skapa särskilda kategorier, men då kommer vi till problemet att min blogg är på svenska, riktad till Sveriges läsare, med en svensk text på min huvudfot (header) m.m. Snacka om vad pyttesaker jag stör mig på! Gah! Att det ens är möjligt…

Ja, det är väl det främsta som pågår i mitt huvud. Jag vill starta kanaler som ingen jävel bryr sig om (som vanligt), störa mig på varför ingen tittar, och gå ner i spiralen ännu mer. Nä, jag vill bara släppa det här! Jag vill bara göra bra saker numera, men jag vetefan hur. Jag måste bara hitta ett sätt där min nuvarande kanal verkligen är nog, och det är väl om tillräckligt många visar att de bryr sig, vilket de gör.
Jag har liksom fått 15 prenumeranter på bara nån månad eller två. Det ökar otroligt fort! Och detta är sen jag började med enbart videos om Grand Danois! Det är skitkul! Så fort jag dock tittar på mitt senaste mästerverk, som jag länkat ovan så lugnar jag ner mig själv. Då inser jag hur viktigt det är att fortsätta såsom jag drömt om i alla år sen jag först startade en YouTube kanal för alla dessa år sen. Då inser jag också hur bra det är med ett tema, att jag får prata om något jag har en massiv passion om och jag får göra det på ett sätt som funkar – för ni gillar det! Och jag gillar det!
Jag behöver dock arbeta lite på termen – ”I huvudet på en Grand Danois galning”. Här på bloggen innebär det precis allt som finns i mitt huvud kan kommas att skrivas ner, så jag slipper älta det om och om igen. Egentligen borde YouTube kanalen fungera på samma sätt, men två olika typer av ”sociala” medier fungerar inte alltid likadant, även om man vill.
Kanske när jag blir tillräckligt stor så kanske det är lönt att skapa alla kanaler jag egentligen vill skapa. En privat, ventilerings-videoblogg och en kanal för Majas äventyr. Det hade varit trevligt… så länge de hade uppfyllt mina minsta krav. Dessa är för övrigt de som jag nämner i klippet ovan, så kolla in videon så vet du vad jag har för krav där.
Men det är förmodligen riktigt långt bort, om jag ens någonsin kommer dit.
Nej. Fortsätt med det som är bra, roligt och givande och släpp all skit. Även om det innebär att jag måste se om den videon tusen gånger till…
Lämna gärna några stöttande ord och vägledningskommentarer, så blir jag glad. Och trevlig helg!

%d bloggare gillar detta: