Första natten och dagen med tandställningen är avklarad!

Observera - det här inlägget har flyttats från en officiell blogg till ett arkiv.
Länkar saknas i varje inlägg och likaså är det med bilder. Om du har en viktig fråga, lämna den i en kommentar på den här kontaktsidan. Eller följ den på sociala medier

Ja, igår så fick jag äntligen min efterlängtade tandställning. Förutom att skaffa Grand Danois så har längtan efter tandställning varit ordentligt stor. Igår var det dags och nu har ett X antal veckor med läspning, bättre rutiner, mindre småätande och mindre läskdrickande börjats.
När jag kom till tandläkaren så började dem med att slipa lite på några tänder. Detta är för att skapa mer plats  eftersom det är väldigt tight mellan tänderna som ska flyttas. Jag fick också ett par extra ”tänder” av plast som sitter på framtänderna. Dessa extratänder är till för att hålla ett silikonband på plats som ska hjälpa till att flytta tillbaka framtänderna.

Slipningen de var tvungna att göra var lite jobbig, men hellre det än att för evigt gå med ett fult överbett. Tandställningen i sig är rätt så bekväm, men läspningen är mycket irriterande och jag blir otroligt törstig av att ha tandställningen i munnen. Jag hoppas att det är något som går över fort.
En annan nackdel är att min tungpiercing är borttagen. Det var en rekommendation från tandläkaren, eftersom den var av metall och slog emot metalldelarna på tandställningen. Det störde mig också när jag pratade, för jag kände hur det slog emot och det förhindrade också mitt tal ännu mer. Så fort jag kom hem så tog jag ur den och det är ett blandat beslut som både har stora fördelar och nackdelar. Jag har haft min tungpiercing sen jag fyllde 18, så den har varit en stor del utav mig och min personlighet, egentligen. Tidigare när jag tvingats ta ur den korta stunder så har jag fått mer eller mindre panik för att jag varit utan den, men min längtan efter raka tänder är idag i alla fall viktigare. En positiv sak som hjälper mig komma över denna ”kroppsdel” är att eftersom jag ska ha på mig tandställningen så mycket jag kan, vilket är typ minst 20 timmar per dygn åtminstone, så hjälper den till att fylla tomrummet på tungan som jag upplever när piercingen inte är där. Jag saknar den fortfarande, men på något vis så är det ok att jag inte har den kvar längre.
Det är liksom lite nya tider nu. Raka tänder, ett fast(are) jobb med högre inkomst än jag någonsin haft tidigare kan vara en absolut sanning snart, Anton kan snart vara här också och likaväl andra möjligheter. Att jag får fortsätta leva livet utan piercing i tungan men med alla de andra positiva sakerna är ju bara underbart, och skulle jag sakna piercingen så mycket så kan jag ju bara göra om det efter att tandställningsbehandlingen är klar om ett par månader. Jag tvivlar dock på det, för jag minns hur jobbigt det var under läkeprocessen.
Idag har jag varit på föreläsningar hela dagen med distanskursen. Vi hade vår fysiska träff idag och det var lite av en utmaning att ha tandställningen på sig 95% av tiden eller nått i den stilen. Idag har det varit otroligt svårt att prata, jag har varit så törstig att det nästan är löjligt men det positiva är att tänderna redan har börjat flytta på sig. När jag tog av mig tandställningen innan middagen idag så kunde jag känna delar av mina framtänder med underkäken som jag typ aldrig känt tidigare. Det är häftigt!
Nåja, jag bara hoppas att det kommer gå bättre och att läspningen och känslor av extrem törst försvinner. Glad är jag i alla fall, även om jag bara vill att behandlingen ska vara över…
Självklart har jag också videobloggat lite om det här och mer kommer. Tids nog ska jag redigera det med och lägga ut på kanalen, men det får ske när jag kan och har tid eller ork för det.

%d bloggare gillar detta: