En fantastisk helg i Stockholm, och lite annat småskit…

Detta blir ett till lite blandat inlägg. Jag har inte bloggat på många veckor nu, men det är för att jag varit så otroligt upptagen med skolan, att jag helt enkelt inte har orkat. Sen har det inte varit så mycket att rapportera heller direkt. Eller ja, det beror på hur man ser det.

Bästa helgen i Sthlm – på länge! 😍

För nån vecka sen var jag i Stockholm igen, och det var den mysigaste och trevligaste helgen jag haft på länge. Jag spenderade i stort sett all tid med olika familjemedlemmar. Sen blev det också lite mys och filmstund med J, vilket var helt underbart. Det blev ingen träff med uppfödaren, men det berodde mest på att jag träffade så många människor så jag ville inte riskera något. Det blir säkert bättre till nästa gång jag åker upp, när nu det blir. Mamma kämpade hårt med att laga vegansk mat till mig, men det blev jättebra och jättegott. Jag fick till och med äta vegansk klassisk tårta, som mamma alltid gjort, men vego då. Den blev fantastisk! Dock istället för vaniljsås fick det bli en banan, men det blev bra. Om ni ska ha vegansk vaniljsås till tårta så köp den kokbara från Ekströms. De andra innehåller mjölkprotein…

Närbild på en vegansk klassisk tårta med jordgubbar på. Jättegott! Vispgrädden är Oatlys iVisp. Skitbra grädde! Bästa vegogrädden!

Högsta betyg i webbutveckling!

Jag fick i alla fall VG på webbutvecklingskursen. Det var verkligen en jättehärlig känsla! Som jag har kämpat, men oj, vad roligt jag har haft! I snitt har jag pluggat över 10 timmar per dag. Orsaken till det berodde på att jag var helt själv och skulle göra i stort sett lika mycket som alla andra, så jag kände mig lite tvungen. Samtidigt kunde jag inte släppa det, och det har varit jätteroligt! När vi hade redovisningarna så visade det sig att jag hade levererat otroligt högt, vilket var positivt, både för mig, men också för alla andra. Jag är sjukt stolt över vad jag har gjort och jag har lärt mig mycket. Både om programmering, men också fått insikten i att jag kan faktiskt något. Jag är inte dum i huvudet och med rätt hjälp och rätt verktyg så kan jag gå mycket långt på egen hand.

När jag höll på med det här, alltså JavaScript, HTML, CSS och ramverket Vue.js så öppnades en helt ny värld av både kunskap men också motivation. Jag har förstått mer över varför jag bör satsa på webbutveckling. Det är liksom ett område jag förstår, även om jag fortfarande suger på terminologin.

Det hårda jobbet ledde till en LiA plats!

Nu håller jag på mest med att skriva mitt examensarbete och leta LiA, som för övrigt börjar redan i nästa vecka! Det har gått trögt att hitta en plats, men jag har haft ett flertal intervjuer och i måndags fixade jag en plats via en bekant på IT avdelningen på LTH. Det ska bli jättekul, för jag kommer få hålla på med det jag vill mest, vilket är det jag gjorde i webbutvecklingskursen. Hade det inte gått så bra för mig i den här kursen hade jag nog aldrig lyckats fixa LiA på egen hand, så det känns positivt att mitt hårda slit ledde till en praktikplats!

Och så lite snack om Coronaskräpet som aldrig går över…

Gällande covid-19 så är man nojig som in i helsike just nu. Jag mår som vanligt och förmodligen har jag inte dragit på mig något eller smittat ner någon annan där uppe. Dock är det ju så, dels eftersom andra vågen kom så är man rädd. Jag fick ställa in min julresa och att jag faktiskt kom iväg den här gången att man är verkligen livrädd nu för att man dels är smittad eller att man är eller kommer bli sjuk.

Eftersom jag har vanligvis symtom på det här skräpet på daglig basis så är det jättesvårt att veta när jag faktiskt blivit smittad av det. Min näsa rinner mycket och har gjort så länge, i över ett år nu. Långt innan Corona skiten blev känd. Detta efter många år faktiskt av att det inte hänt på ett par år. Förutom på vintern då eller när man varit förkyld. Det är liksom normalt att min näsa rinner. Jag nyser som sagt ofta, men mycket av det tror jag har berott på Majkens kattsand, men svårt att veta. Jag har nyst så här mycket jämt och alltid. Det ligger i släkten. Men jag tror faktiskt att Majkens bentonit-kattsand varit en bidragande orsak numera. När jag blev vegan för typ två månader sen nu så har jag märkt att jag andas mycket bättre rent generellt, vilket i sig är kanske orsaken jag märker av minsta lilla skillnad just nu? Det är också svår att veta, men vem vet?

Jag känner dofter som innan och har i princip aldrig feber eller hosta. Sist jag hade feber var för typ 3 år sen och jag minns typ inte i vuxen ålder att jag haft det förutom då. Hosta brukar man bara ha om något hamnat fel, vilket händer lite då och då så klart, men jag hostar sällan av sjukdom. När jag varit förkyld är man täppt i näsan och känner sig allmänt orkeslös, mer än vanligt alltså. Det har jag inte gjort på länge. Under hela 2020 hade jag inte någon förkylning och sist jag var förkyld var kanske hösten 2019, men det var den mildaste förkylning jag haft vilket just då berodde på att jag hade ätit jättebra ett tag, gått ner i vikt snabbt och primärt ätit veganskt (WFPB). Nu är jag fortfarande jätte onyttig som vegan, vilket märks på kroppen.

Om jag bara kunde äta WFPB istället…

Jag måste börja äta bättre. Jag har märkt att min mage är jättekänslig för förändringar. Äter jag typ 2-3 dagar av majoriteten processat och sen käkar nån typ av grönsak så blir magen helt knäpp och vänder sig ut och in i princip. Det är inte bra, men det här är jättesvårt. Med balansen då, inte att äta veganskt. Det jag syftar på är att jag måste få in en rutin där jag primärt äter mer WFPB istället för processat och skräpmat, men det är svårt att laga allt det där. Särskilt nu när jag övar på att inte köpa hem för mycket skafferivaror och äta upp det jag köper. Det är också svårt att orka rent generellt när man primärt får laga sin egen mat om jag vill äta nått annat än en fryspizza från Anamma till middag. Särskilt när Gustav från Jävligt gott bloggen gav världens bästa tips på hur man får till smält veganost. Då vill man ju fan ha det dagligen! Det är så gott, ni måste prova det!

Vi får se hur det går med allt i framtiden. Det jag tänker göra nu i alla fall är att ha munskydd på mig när jag går in i butiker eller andra offentliga platser. I övrigt kommer man väl isolera sig ännu mer för att undvika att bli smittad i en tredje våg. Sen kommer jag ge järnet under min LiA och hoppas på att man blir vaccinerad, anställd och får bra betyg i resterande kurser innan sommaren är här.

av Anna-Maria

Arbetssökande webb/systemutvecklare, vegan och älskar hundrasen Grand Danois. Bor i Malmö med ragdoll katt och rumskompis. Väntar ivrigt på första jobbet inom programmering och möjligheterna att köpa egen lägenhet via BoKlok.

%d bloggare gillar detta: