Det ljusa beskedet blev lite mörkare…

För några veckor sen kom jag i kontakt med ett riktigt häftigt företag som ska starta sin resa i Augusti 2021. Jag skrev om detta i två tidigare inlägg. Du kan läsa det första här, och det andra här. Igår fick jag i alla fall ett litet besked kring hur det har gått med allt, men först lite ”repetition” och uppdatering om hur jag har haft det senaste veckorna.

Som jag nämnde tidigare så skedde en intervju med en potentiell kund för snart två veckor sen. Den intervjun gick bra och kunden skulle skicka över något till företaget i förra veckan. Jag gick som på nålar hela veckan och ju längre man kom mot fredagen desto sämre fungerade jag. Hela den dagen var det som om att inget fungerade. Jag hade noll fokus och tänkte enbart på vad det här beskedet skulle bli.

Men samtalet kom aldrig och jag har fått gå och undra över helgen. Igår fick jag lite mer information om hur det ligger till och det vände från att vara väldigt ljust till någorlunda mörkt. Vilket är så det brukar bli när man hoppas på något alldeles för mycket.

Kunden har i alla fall skickat iväg jobbet, men det var inte något bra grejs de fick. Jag ska inte gå det för mycket av respekt för både kund och min potentiella framtida arbetsgivare. Konsultchefen tror i alla fall att det här projektet kan bli för stort och dyrt för kunden, men vi får se. När de startar i Augusti så ska dem titta på det igen och kolla med kunden lite mer. Har vi tur blir projektet av, men det är förmodligen en större överhängande risk att det inte blir något just nu. Jag är ju så klart hoppfull, men jag fick tips om att försöka hitta nått annat. Hur nu det ska gå mitt i semestertider, men jag får ju försöka.

Jag har redan kontaktat flera företag, men det känns ju verkligen sådär att fortsätta söka jobb just nu…

av Anna-Maria

Arbetssökande webb/systemutvecklare, vegan och älskar hundrasen Grand Danois. Bor i Malmö med ragdoll katt och rumskompis. Väntar ivrigt på första jobbet inom programmering och möjligheterna att köpa egen lägenhet via BoKlok.

%d bloggare gillar detta: