Apple TV+ är ju faktiskt inte så dumt…

I början av december 2019 köpte jag en Apple TV i och med att jag snart flyttar och jag ville vara säker på att jag skulle kunna ta del av deras erbjudande innan det var försent. Erbjudandet är 1 år gratis Apple TV+ abonnemang och det vill man ju inte missa! Serierna är för övrigt fantastiska än så länge.

Dickinson

Den serien jag började med är TV serien om Emily Dickinson. Den har varit riktigt bra, och enligt lite Google sökningar och läsning på Wikipedia så visar det sig att TV serien är väldigt sanningsenlig också. Trist på ett sätt, men också mycket positivt. Emily Dickinson hade det inte lätt, och det är den tråkiga delen. Den fantastiska är manuset, skådisarna och storyn i sig självt. Den moderna twisten, med all bra musik och svordomar gör den bara ännu bättre. Det ska bli en säsong två och jag väntar med glädje på det.

For all mankind

De första tre avsnitten eller så tyckte jag var lite halvsega och nästan tråkiga, men sen tog den fart och blev riktigt intressant. Storyn handlar om ifall vad som kunde ha hänt om ryssarna var först med att sätta en gubbe på månen. Joel Kinnaman har huvudrollen, men tyvärr är han knappt med alls. I alla fall om man ser till alla som är med i serien, så det var lite konstigt. Väldigt välgjord och rekommenderas varmt!

The Morning Show

Än så länge har jag bara sett tre avsnitt, men är grymt förvånad över hur bra den är än så länge. Den är inte alls som trailern säger i alla fall, så bara av den anledningen rekommenderar jag den varmt! Jag vet inte hur den slutar, men ser på den med spänning i alla fall. Många arga kvinnor och konstiga män, men otroligt intressant story och den känns väldigt fräsch, eller nått. Lite trist än så länge är att Steve Carell inte är med så mycket, men förhoppningsvis är han med mer senare i serien. Det är en väldigt bra story angående #MeToo grejen som annars bara skiter i vad männen har att säga och bara tror på kvinnorna oavsett vad som än har hänt.

Övrigt om att ha en Apple TV

Som väntat så älskar jag ju att äntligen ha en Apple TV. Det blev 4k modellen, då det blir den teven jag tar med mig i flytten, men just nu är den inkopplad i en HD tv och det funkar lika bra det också. Som väntat så är fjärrkontrollen lite jobbig ibland, men det funkar. Den är både asbra samtidigt som den är lite störig. Det som är bra är att den är lätt, jag kan styra volymen på teven eller en receiver med den och fjärrkontrollen i sig självt är enkel att använda. Det dåliga är att all navigering i stort sett sker med touch, och många gånger när man bläddrar på YouTube exempelvis har den en tendens att bläddra lite för snabbt ibland. Det är också svårt att se vilken video eller app som just nu är vald, men jag antar att efter jag har använt den mer efter ett tag så blir det lättare att se. Jag har varit så trött på sistone och helt förvirrad så inget har funkat optimalt senaste dagarna här så det har ju lite med mig själv att göra med. Jag tror dock att jag enkelt kommer lära mig leva med fjärrkontrollen. Jag kan styra Apple TV med mobilen också, och den har även stöd för PlayStation och xBox kontroller.

En annan bra sak med Apple TV är att söka efter saker är äntligen inte något problem. Så fort jag hamnar i ett fält där man kan skriva text så reagerar min iPhone Xr så jag kan skriva in det jag söker efter i mobilen istället för att flytta fram och tillbaka i all evighet med bokstäverna på skärmen. Det är underbart! Likaså innebär det att logga in på alla applikationer man installerat där man har konto fungerar mer eller mindre felfritt och man är inloggad oftast med ett klick. Enda problemet jag hade var med TV4, men det har mer att göra med deras tjänst än med Apple TV, då de förmodligen inte optimerat för Safari användare. Jag fick byta lösenord fan 17 gånger eller nått innan jag lyckades komma in på mitt konto, men till sist löste det sig. En annan bra sak är att jag kan använda mina BeatsX hörlurar för att lyssna vilket underlättar då man inte vill störa någon annan.

Det är också nice att man kan samla alla streamingtjänster i TV appen. Alla förutom Netflix då så klart. De är väl för stora konkurrenter för det…

Sen jag köpte Apple TV så har jag också passat på att köpa filmer via iTunes som jag har försökt få tag på rätt länge. Många av de filmer jag har köpt är filmer jag tycker om att se ofta, men som typ inte funnits på andra streamingtjänster, och har de varit där så är de inte långvariga. Ett par exempel är gamla filmer med Tom Hanks såsom Turner & Hooch och The ’Burbs, men också Pretty Woman, Ondskan, Yrrol, Mitt liv som hund och några till. Alla fanns på iTunes till rimliga priser, ibland till och med skitbilligt, så om någon känner för att ge mig en present i fortsättningen så är ett presentkort på iTunes verkligen att rekommendera. En av mina vänner från BTH gav mig ett på 150 kr, så det var väldigt snällt. Jag köpte Törnosa för de pengarna, men till min fasa så hade inte den filmen några undertexter överhuvudtaget, vilket var en chock så jag lämnade tillbaka den i förhoppning om att det kommer komma senare. Under tiden köpte jag Aristocats istället, för den vill jag också ha i min samling. Jag ska köpa fler Disney filmer också, samt massa annat. Jag föredrar verkligen att ha dem digitalt om jag kan. Hade jag kunnat hade jag velat ha alla mina filmer och serier digitalt, för att spara plats, men även för att spara på miljön. Dock kan jag inte dela med mig av min önskelista på nått smart sätt (mer än att ta en fysisk bild) men jaja. Vill ni ge mig nått så har ni ett ypperligt förslag där.

Nu ska jag gå och hålla utkik efter mina föräldrar som kommer på besök, precis som ett litet barn väntar på jultomten på julafton!

av Anna-Maria

Arbetssökande webb/systemutvecklare, vegan och älskar hundrasen Grand Danois. Bor i Malmö med ragdoll katt och rumskompis. Väntar ivrigt på första jobbet inom programmering och möjligheterna att köpa egen lägenhet via BoKlok.

%d bloggare gillar detta: