Allt om flytten tillbaka till Skåne!

Nu är det över. Vi bor i Skåne igen och flytten gick bra. Vi lever just nu i en enda röra, men köket fick vi i ordning någorlunda snabbt så vi kan laga mat i alla fall. Soffan och en av våra ”TV apparater” var viktigast att få upp snabbt så man har något ställe att koppla av på.

Förberedelserna

Jag och Henrik tog ledigt hela veckan innan flytten och vi var mer eller mindre helt klara med att packa ner allt som skulle packas ner på tisdagen. Vi hade planerat själva att köra ett lass med hyrbil på torsdagen och på fredagen så skulle vi ha flyttgubbar som skulle ta resten av grejerna.

Onsdag

På onsdagen åkte vi ner till Malmö för att hämta ut en bil från Sunfleet, en volvo V70. Vi tänkte att det var smartast, för annars hade jag själv fått åka hem från Växjö igen och det hade inte varit så kul. Nu blev det tvärtom, men det gick fint. Vi tog tåget ner och allt gick bra fram tills att vi var lite utanför Lund. Det skedde ett stort signalfel i Malmö så vi fick hoppa av i Lund och sen tog vi en regionbuss till Malmö. Det blev en liten promenad från bussen också till parkeringen där vi hämtade bilen. Sen så körde vi hemåt, men först stannade vi på Max i Lund vid Nova och käkade lite hamburgare. Vi prövade deras Oumph! burgare, cheesy fries och massa annat gott. Vi var riktigt mätta när vi körde mot Växjö sen. Bilresan gick bra. Jag valde att ta motorvägen via Ljungby. Förutom att folk känner för att hela tiden köra om på motorvägen så gick det väldigt bra. Vi var dödströtta när vi kom tillbaka till Växjö… Det var nästan ett mirakel att jag kom ihåg då vad jag hette och att jag hittade hem. I alla fall efter man klivit ur bilen. Hela körningen var jag rätt pigg.

Torsdag

Vi hade tillträdesdag denna dagen och hade möte på morgonen med köparna. Efter det så skyndade vi oss hem och började packa bilen med de grejerna vi ville ha med oss. Det mesta fick plats. Körningen till Arlöv gick också bra. Vi hämtade nycklarna, fyllde i en blankett för HLU (tvättmaskin och torktumlare är ett måste!) och sen körde vi till vår nya lägenhet. Vi packade ur bilen och sen åkte vi och lämnade tillbaka den i Malmö. Vi åkte tillbaka till Burlöv och gick runt lite i det lokala köpcentret. Vi åt wokade grönsaker med nudlar på Wok Kitchen som smakade – typ ingenting. Grönsakerna var ok, men i övrigt var det så smaklöst att jag kunde inte äta upp allt. Vi gick på Clas Ohlson och sen gick vi även runt på Coop Forum. Sen gick vi hem, trötta som få. Henrik åkte tillbaka till Växjö på kvällen och jag var kvar i Lägenheten med Maja med enbart en sketen liten bäddmaddrass att ligga på. När jag behövde sitta så fick jag fint sätta mig på en av toaletterna, för någon annan stol fanns inte. Ryggen var rätt körd sen. Natten gick fint. Maja var dock orolig så det blev inte så mycket sömn.

Fredag

Jag vaknade runt halv nio och sen spenderade jag större delen av dagen med att skifta mellan sängen och att sitta på toalettstolarna på våra toaletter. Vid tolv så stack jag iväg till Burlöv Center, åt lunch på Espresso House och sen gick jag på Coop, köpte lite nödvändigheter såsom ett duschdraperi och sen gick jag hem och upprepade min lilla rutin. Flyttkillarna kom vid tre och strax efter klockan 17 var de klara. Riktigt bra jobbat! Ska ni flytta så rekommenderar vi Tolvans flytt! Duktiga som fan var de och vad vi har märkt så har inget gått sönder. Soffan och teven samt sängarna ordnades och sen spenderades resten av kvällen med att se på the Good Wife på Netflix.

Lördag

Vi fortsatte packa upp så mycket vi kunde, och vi gick på Burlöv Center, handlade lite mer och köket kom i ordning så vi kunde laga mat.

Söndag

Igår gick vi faktiskt på bio i Malmö och såg Arrival. Den var riktigt bra. Innan dess gick vi runt och åt churros på Gustav Adolfs Torg. Vi köpte också en belgisk våffla att dela på. Sen åkte vi hem och käkade tacos. Blev inte särskilt mycket att packa upp igår heller.

Vad händer nu?

Resten av den kommande veckan så jobbar vi hemma, och packar upp lite pö om pö. På torsdag kommer mina föräldrar och hälsar på så då blir det till att komma i ordning på riktigt till helgen. I övrigt känns det ok, men inte superbra. Förmodligen beror detta på att vi inte är i ordning ännu, för det är jobbigt att det är rörigt här och inget är på sin plats. Jag återkommer när vi bott in oss lite och efter all ny handling av möbler och liknande. Att dock åter bo i Skåne känns för övrigt awesome! Nu ska jag ta en värmande dusch för än så länge är lägenheten rätt så kall. Som tur är har vi varmt vatten i duschen…

av Anna-Maria

Arbetssökande webb/systemutvecklare, vegan och älskar hundrasen Grand Danois. Bor i Malmö med ragdoll katt och rumskompis. Väntar ivrigt på första jobbet inom programmering och möjligheterna att köpa egen lägenhet via BoKlok.

%d bloggare gillar detta: